Mourinho: "20 yıl önceki hırsım aynı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Mourinho, "İspanya'da Real Madrid ile şampiyon olmak ile Türkiye'de Fenerbahçe ile şampiyon olmak arasında fark yok" dedi.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 01:30
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 01:36
Mourinho: ''20 yıl önceki hırsım aynı''
CS
Canan Salman Muhabir

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi'nin ikinci haftasında yarın oynayacakları Twente maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

“Türkiye’ye gelmekten pişman değilim”

Mourinho, sarı-lacivertli takıma katılıp katılmadığı konusunda pişmanlık duyup duymadığı sorusuna oldukça dikkat çekici bir yanıt verdi. "İspanya'da Real Madrid ile şampiyon olmak ile Türkiye'de Fenerbahçe ile şampiyon olmak arasında bir fark yok. Buraya gelme kararımda asla pişmanlık duymuyorum" dedi.

“Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız”

Fenerbahçe, yarın deplasmanda Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak. Mourinho, bu mücadele için yoğun bir hazırlık süreci geçirdiklerini belirtti. "Rakibimizin en güçlü yönü, takım halinde oynamaları. İyi savunma yapıyorlar ve önde baskıda başarılılar. Takım olarak geri çekilip kompakt oynamayı biliyorlar. Bu da onları tipik bir Hollanda takımı yapıyor," ifadesini kullandı. Mourinho, Twente'nin kontrataklardaki etkili oyununu da vurgulayarak, "Çok iyi bir takıma karşı oynayacağız" dedi.

“20 yıl önceki hırsım halen aynı”

Teknik direktör, başarı arzusunun hala devam ettiğini belirtti: "20 yıl önce Porto ile Şampiyonlar Ligi kazanmıştım, ancak iki yıl önce Roma ile Konferans Ligi kazandım. Hırsım hala aynı. Fenerbahçe, başarıya aç bir kulüp, ancak hedeflere ulaşmak için şartların zorluğunu biliyorum. Türk insanı benim ne demek istediğimi anlıyor." Mourinho, ligdeki zorluklara ve Avrupa Ligi'nin yüksek seviyeli takımlarına da dikkat çekti.

Hakem hataları

Mourinho, Avrupa Ligi'nde hakem hataları nedeniyle kaybettikleri bir maçı hatırlatarak, yarınki maçta atanacak hakemin geçmişteki hatalarını dile getirdi. "Bu normal bir atama. Dürüstlüklerine inanıyorum. O gün finali yönetirken zor günlerindeydiler ama yarın ellerinden geleni yapacaklarından eminim." dedi.

Hollanda takımlarıyla eşleşmekten mutlu mu?

Hollanda takımlarıyla oynamanın zorluğuna da değinen Mourinho, "Hollanda takımlarına karşı geçmişteki başarılarım var, çünkü iyi ekipler çalıştırdım. Yarın da zor bir maç olacağını düşünüyorum. Ben kazanmayı seviyorum; kaybetmekten hiç hoşlanmıyorum." dedi. Mourinho, Twente karşısında zafer elde etme arzusunun ve rekabetin önemini vurgulayarak, takımının bu maça hazır olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa