İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelerde elektrik kesildi

Lübnan'dan atılan füzelerin ardından İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelerde elektrik kesildi. İşte bölgeden son bilgiler ve yaşananlar...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 05:50
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 05:50
İsrail'in kuzeyindeki bazı bölgelerde elektrik kesildi
AY
Arif Yücel Editör

İsrail'in kuzeyinde, Lübnan'dan atılan füzeler sonucunda Yukarı Celile'deki bazı bölgelerde elektrik kesintileri ve hasarlar meydana geldi. İsrail medyasına göre, saldırıların Kfar HaNassi'de bir eve doğrudan isabet etmesine rağmen can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı.

Lübnan'dan Atılan Füzeler Yangına ve Elektrik Kesintilerine Yol Açtı

Lübnan'dan atılan füzeler, Ayelet Hashahar'daki tarım arazisinde yangına neden oldu. Bunun yanı sıra, Mahanayim ve Kafr HaNassi bölgelerinde de elektrik kesintileri yaşandı. İsrail polisi, füzelerin düşmesiyle bazı mülklerde maddi hasar oluştuğuna dair ihbarlar aldıklarını belirtti.

İsrail'den Açıklama: 100 Füze Atıldı

İsrail yetkilileri, akşam saatlerinde yapılan açıklamada, Lübnan'dan yaklaşık 100 füze atıldığını tespit ettiklerini duyurdu. İki saat süren saldırılar sırasında Batı Celile'nin açık alanlarına düşen füzeler, bir kişinin yaralanmasına ve önemli maddi hasara yol açtı.

Batı Şeria'nın El Halil kentinden sokağa çıkma yasağı

Öte yandan İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyinde yer alan El Halil kentinin bazı mahallelerinde Yahudi bayramları nedeniyle sokağa çıkma yasağı uyguluyor. Yerel kaynaklara göre, İsrail güçleri, halkın sokaklarda dolaşmasını engelleyerek dükkanları kapattırdı. Sadece işten dönenlerin evlerine gitmesine izin verildiği belirtilirken, yasağın pazar gününe kadar süreceği bildirildi.

Yerel bir sakin olan Cabir, "İnsanları sokaklardan uzaklaştırdılar ve dükkanları kapatmaya zorladılar. Bu durumun Yahudi bayramları gerekçesiyle önümüzdeki pazar gününe kadar devam edeceği söylendi," ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa