Hamas'tan 'Öfke Cuması' çağrısı...

Hamas'tan İsrail'in saldırılarına karşı dünya halklarına düzenlenecek olan "Öfke Cuması"na katılım çağrısı yaptı.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 06:50
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 06:50
Hamas'tan 'Öfke Cuması' çağrısı...
AY
Arif Yücel Editör

Hamas ve "Gazze'deki Soykırımı Durdurmak için Uluslararası Kampanya" grubu, İsrail'in Gazze Şeridi ve Lübnan'daki saldırılarına karşı dünya genelinde "Öfke Cuması" adı altında eylemler düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Hamas'tan Açıklama ve Çağrı

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada, Arap ve İslam ülkelerinin halklarının yanı sıra dünyanın özgür halklarına hitap edilerek, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı çıkılması ve düzenlenecek gösterilere katılım sağlanması talep edildi. Açıklamada, bu eylemlerin, İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden operasyonları, Batı Şeria ve Kudüs'te süren askeri faaliyetleri ve Lübnan'a yönelik saldırılarının gölgesinde yapıldığı vurgulandı.

İsrail'e Karşı Protesto Çağrısı

Eylemler sırasında İsrail'in uluslararası arenada kınanması, suçlarının açığa çıkarılması ve hükümetlere İsrail ile ilişkilerini kesmeleri yönünde baskı yapılması çağrısı da yapıldı. Hamas, bu eylemlerin İsrail'in politikalarına ve saldırılarına karşı uluslararası bir öfkenin ifade edilmesi gerektiğini belirtti.

Soykırımı Durdurmak İçin Uluslararası Kampanya

"Gazze'deki Soykırımı Durdurmak için Uluslararası Kampanya" isimli grup da sosyal medya hesaplarından geniş katılımla yarın gerçekleştirilecek gösterilere destek istedi. Bu eylemlerin Filistin ve Lübnan'da hayatını kaybedenlerin anısına yapılacağı belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa