İsrail ordusu el koyduğu evleri kışlaya dönüştürüyor

İsrail ordusu, Batı Şeria'da el koyduğu Filistinli ailelere ait evleri kışlaya dönüştürmeye devam ediyor...

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 06:07
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 06:07
İsrail ordusu el koyduğu evleri kışlaya dönüştürüyor
AY
Arif Yücel Editör

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin kenti yakınlarındaki iki köyde yaşayan Filistinli aileleri evlerinden zorla çıkararak, binaları askeri kışlaya dönüştürdü. Bu durum, Filistin'deki insan hakları ihlallerine bir yenisini ekledi.

Cenin'de Zorla Tahliye ve El Koyma

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail askerleri, Cenin şehrinin batısındaki Anin köyünde yaşayan Yasir Yasin ve ailesini evlerinden zorla çıkararak, burayı askeri üsse çevirdi. Yasin, baskın sırasında kendisinin, eşinin ve oğlunun evden zorla çıkarıldığını ifade etti. Aile, evlerinden zorla çıkarıldıktan sonra kızlarının evine sığınmak zorunda kaldı.

İkinci Baskın: Nezletu eş-Şeyh Zayid Köyü

İsrail ordusu, Cenin'in güneybatısındaki Nezletu eş-Şeyh Zayid köyünde de benzer bir baskın düzenledi. Abdusselam Ahmed Zeyd ve kardeşi Muhammed'in aileleri, iki katlı binalarından zorla çıkarıldı ve evler yine kışla olarak kullanılmaya başlandı.

İsrail güçleri dün sabahtan bu yana 80 Filistinliyi öldürdü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği hava saldırıları sonucunda 80 Filistinli yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi ise yaralandı. Saldırılar, Gazze’nin farklı bölgelerine yayılmış durumda.

Kuzey Gazze'deki Saldırılar

Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü Sözcüsü Mahmud Basal, yaptığı açıklamada, kuzeyde yer alan Gazze iline düzenlenen 4 hava saldırısında 32 Filistinlinin öldüğünü belirtti. Bu saldırılar, Gazze'nin kuzey kesimindeki yoğun nüfuslu bölgeleri hedef aldı ve siviller arasında büyük kayıplara yol açtı.

Han Yunus ve Orta Gazze'de Can Kayıpları

Han Yunus ilinde İsrail ordusunun düzenlediği 7 saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti. Gazze Şeridi’nin güneydoğusunda bulunan bu bölge, İsrail’in sık hedef aldığı yerlerden biri. Ayrıca Gazze'nin orta kesiminde bulunan Orta iline düzenlenen 4 saldırı sonucunda da 17 Filistinli öldü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa