İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni saldırılar...

İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 3'ü güneydeki Dahiye'ye olmak üzere 4 hava saldırısı düzenledi.

AY
Arif Yücel Editör
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 07:30
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 07:30
İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yeni saldırılar...
AY
Arif Yücel Editör

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Dahiye'nin Muavvad bölgesi ve Amerikan Mahallesi'ne üç füze saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıların ardından bölgeden yükselen yoğun duman, Beyrut semalarında geniş bir alanı kapladı.

Başura Bölgesi de Hedef Alındı

İsrail'in bir diğer saldırısı ise Beyrut'un batısındaki Başura bölgesinde bir binayı hedef aldı. Bu saldırılarda yaralananlar olduğu bildirilirken, detaylı bilgi henüz paylaşılmadı.

İsrail Ordu Sözcüsünden Açıklama

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, X platformundan yaptığı açıklamada, Beyrut'taki belirli hedeflere "hassas saldırılar" düzenlediklerini belirtti. Detayların daha sonra açıklanacağı ifade edildi.

Lübnan'daki Saldırılarda Can Kayıpları Artıyor

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun son 24 saat içinde Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında 46 kişi hayatını kaybetti, 85 kişi ise yaralandı.

Yerinden Edilenlerin Sayısı 1 Milyonu Aştı

Lübnan Afet Risk Yönetimi Biriminin dünkü açıklamasına göre, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılar sonucunda 1928 kişi hayatını kaybetti, 9 bin 290 kişi yaralandı ve 1 milyon 200 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa