AB'den BM Genel Sekreteri Guterres'e destek...

Avrupa Birliği, İsrail'in "istenmeyen kişi" ilan ettiği Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres'e destek verdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 08:35
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 08:35
AB'den BM Genel Sekreteri Guterres'e destek...
AA
Kaynak AA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'in "istenmeyen kişi" ilan ettiği Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e desteklerini ifade etti.

Borrell'den Sert Açıklama

Borrell, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Guterres'e yönelik haksız saldırıları ve BM insani yardım çalışanlarının can kayıplarını esefle kınadığını belirtti. AB'nin, BM Genel Sekreteri'nin Orta Doğu ve diğer çatışma bölgelerinde barış için gösterdiği çabaları desteklediğini vurguladı.

AB Konseyi Başkanı Michel de Destek Verdi

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de Borrell'e katılarak, Guterres'in çabalarına tam destek verdiklerini belirtti. Michel, sosyal medya paylaşımında, BM'nin ve Guterres'in barış için gösterdiği çabaların yanında olduklarını ifade etti.

İsrail'in Guterres'e Yönelik Kararı

İsrail, BM Genel Sekreteri Guterres'i "istenmeyen kişi" ilan ederek ülkeye girişini yasakladığını duyurmuştu. Guterres, İran'ın bölgedeki füze saldırıları sonrası yaptığı açıklamada, çatışmaların genişletilmesini kınayarak acil ateşkes çağrısında bulunmuştu, ancak İran'ı doğrudan kınamaması İsrail yönetiminin tepkisini çekmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa