İsrail, Suriye'nin Lazkiye ilini vurdu! Birden çok saldırı düzenlendi

Suriye'nin Lazkiye ilinin İsrail tarafından birden çok saldırı ile hedef alındığı iddia edildi. İşte ayrıntılar...

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 08:52
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 09:22
İsrail, Suriye'nin Lazkiye ilini vurdu! Birden çok saldırı düzenlendi
AA
Kaynak AA

Orta Doğu'yu kan gölüne çevirmeye devam eden İsrail, bir yandan Gazze'deki katliamlarına devam ederken diğer yandan karadan ve havadan operasyon düzenlediği Lübnan'da sivilleri öldürmeye ve Suriye'nin belirli noktalarına saldırmaya da devam ediyor. Bu kez saldırı haberi Suriye'nin Lazkiye ilinden geldi. 

İsrail'e ait hava araçlarının Suriye'nin Lazkiye iline bağlı Ceble ilçesinde bir dizi saldırı gerçekleştirdiği iddia edildi. Suriye rejimine yakın kaynakların sosyal medya hesaplarında yer alan bilgilere göre; saldırılar, Akdeniz üzerinden sabah saat 04.00 sularında düzenlendi.

Hava savunma sistemleri karşı koymaya çalıştı

Ceble ilçesinin hedef alındığı saldırılar sırasında şiddetli patlamalar meydana geldiği belirtildi. Bölgedeki Beşşar Esed rejimine ait hava savunma sistemlerinin saldırılara karşı koymaya çalıştığı belirtilse de söz konusu sistemlerin başarılı olup olmadığına dair net bir bilgi paylaşılmadı.

Bölgede yangınlar çıktı

İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırıların ardından bölgede yangınların çıktığı ve aynı zamanda patlamaların devam ettiği ifade edildi. İsrail yetkilileri ya da Suriye rejimi tarafından henüz saldırılara dair resmi bir açıklamada bulunulmadı. 

Lazkiye’nin Ceble ilçesinde Rusya’ya ait Hmeymim hava üssünün yanı sıra İran destekli milislerin de yer aldığı biliniyor.

İsrail, Suriye'de 2011 yılında başlayan iç savaştan bu yana özellikle İran destekli gruplar ve Suriye ordusuna ait askeri noktaları hedef alarak zaman zaman benzer saldırılar düzenliyor. Saldırıların bölgedeki tansiyonu daha da artırabileceği ve olası yeni çatışmaların önünü açabileceği tahmin ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa