Gerçek ortaya çıktı: Nasrallah, ölümü öncesi ateşkesi kabul etmişti

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib; Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın, öldürülmeden kısa bir süre önce 21 günlük ateşkesi kabul ettiğini açıkladı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 09:05
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 09:59
Gerçek ortaya çıktı: Nasrallah, ölümü öncesi ateşkesi kabul etmişti
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

İsrail'in hem havadan hem karadan hedef aldığı Lübnan'da siviller ölmeye ve yerinden olmaya devam ediyor. İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı Lübnan'da düzenlediği saldırıda öldürmesinin ardından uluslararası arenada yankılar sürerken, Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib’den dikkat çeken birtakım açıklamalar geldi.

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) basınına çarpıcı açıklamalarda bulunan Lübnan Dışişleri Bakanı Buhabib, İsrail saldırısı sonucu öldürülmesinden yalnızca birkaç gün önce Nasrallah'ın 21 günlük ateşkes teklifini kabul ettiğini açıkladı.

"Lübnan bu süreçte Hizbullah ile temastaydı"

Buhabib, Lübnan'ın bu süreçte Hizbullah yönetimi ile temas halinde olduğunu belirterek Nasrallah’ın ateşkes teklifini kabul ettiğini söyledi.

Lübnan'ın Hizbullah'la ateşkes üzerinde mutabık kaldığını ve bu durumu Amerikalı ve Fransız yetkililere bildirdiklerini kaydeden Buhabib, ABD ve Fransa'nın arabuluculuğu ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun da bu teklife onay verdiği yönünde bilgi aldıklarını belirtti.

"Nasrallah öldürülünce süreç kesintiye uğradı"

Nasrallah'ın öldürülmesinin bu süreci kesintiye uğrattığını vurgulayan Buhabib, şu ifadeleri kullandı:

Geçtiğimiz ay ABD ve Fransa'nın öncülüğünde bir araya gelen 8 ülke ile Avrupa Birliği, İsrail ve Hizbullah arasında 21 günlük geçici bir ateşkes çağrısında bulunmuştu.

Yayınlanan bildiride, Lübnan-İsrail sınırındaki gerginliğin daha geniş bir bölgesel çatışmaya yol açabileceği uyarısında bulunulmuştu ancak ateşkes çağrılarına yanıt vermeyen İsrail, 27 Eylül’de Lübnan’ın Dahiye bölgesinde Hizbullah karargahına bir saldırı düzenleyerek Nasrallah’ın ölümüne neden olmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa