Husiler duyurdu: İsrail'de hayati bir hedefi vurduk!

Husilerin Sözcüsü Yahya es-Seri, Tel Aviv yakınlarında bulunan Yafa şehrinde "hayati bir hedefi" vurduklarını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 09:23
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 09:47
Husiler duyurdu: İsrail'de hayati bir hedefi vurduk!
AA
Kaynak AA

Orta Doğu'daki gergin hava sürüyor. Bir yandan İsrail'in Gazze, Lübnan ve Suriye'deki saldırıları ve katliamları devam ederken diğer yandan İran'ın İsrail'e balistik füzelerle saldırısı sonrası iki ülke arasındaki karşılıklı tehditler dikkat çekiyor. Bölgedeki son saldırı haberi ise Husilerden geldi. 

Yemen'deki Husi hareketi, İsrail'in başkenti Tel Aviv yakınlarındaki Yafa'da önemli bir hedefe saldırı düzenlediklerini duyurdu.

"Saldırı başarılı oldu"

Husilerin askeri sözcüsü Yahya es-Seri, bir video açıklaması yaparak, İHA (insansız hava araçları) kullanılarak gerçekleştirilen saldırının başarılı olduğunu belirtti. Seri, Yafa kentindeki "hayati bir hedefin" vurulduğunu ifade etti ve saldırının İsrail tarafından engellenemediğini vurguladı.

"İsrail'in Gazze ve Lübnan saldırıları bitene kadar devam edeceğiz"

Seri, bu operasyonun İsrail'in Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırıları sona erene kadar devam edeceğini söyledi. Husiler, İsrail'e karşı bu tarz saldırıların süreceğini ve daha fazla operasyon düzenleyebileceklerini vurguladı.

Yahya es-Seri’nin açıklamasında, İsrail’in bölgedeki askeri operasyonlarına tepki olarak bu saldırıların gerçekleştirildiği belirtilirken, Husiler’in bölgedeki rolüne de dikkat çekildi.

İsrail hükümeti, Husilerin saldırısına dair henüz herhangi bir resmi açıklamada bulunmadı. İsrail’in saldırıya nasıl bir yanıt vereceği merak konusu haline geldi.  

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa