İsrail savaş uçakları, Beyrut'ta bir evi hedef aldı: Can kaybı 6 oldu

İsrail tarafından Beyrut'ta bir eve düzenlenen hava saldırısı sonucunda 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Yaralı sayısı ise 7 olarak aktarıldı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 09:51
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 10:06
İsrail savaş uçakları, Beyrut'ta bir evi hedef aldı: Can kaybı 6 oldu
AA
Kaynak AA

İsrail'in Lübnan'a hava ve kara operasyonları devam ediyor. İsrail savaş uçakları, alınan bilgiye göre, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a yönelik yeniden hava saldırıları gerçekleştirdi. Bu saldırılar sonucunda yine siviller zarar gördü. 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilen saldırılarda, yaralı sayısı ise 7 olarak duyuruldu.

El-Başura semtindeki bir ev hedef alındı

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırının Beyrut'un batısında yer alan El-Başura semtinde bir eve yönelik gerçekleştirildiği belirtildi. Saldırıda 6 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Farklı noktalara toplam 17 saldırı düzenlendi

Lübnan'ın resmi haber ajansı NNA, İsrail'in Beyrut'un Dahiye bölgesi başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarına toplamda 17 saldırı düzenlediğini duyurdu.

Beyrut'un Dahiye bölgesindeki Muavvad ve El-Amerikan semtlerine de 3 füze fırlatıldığı bildirildi. Saldırı sonucunda bölgede yoğun dumanların yükseldiği ve çevredeki binalar ile park halindeki araçlarda ciddi hasar meydana geldiği gözlemlendi.

İsrail ordusundan açıklama geldi

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Beyrut'ta "isabetli bir saldırı" gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Daha önce yapılan açıklamalarda, saldırıda ölü sayısının 5, yaralı sayısının ise 8 olduğu belirtilmişti ancak son bilgilerle ölü ve yaralı sayısında güncellemeye gidildi.

Saldırının ardından bölgedeki tansiyonun yükseldiği, sivil kayıpların artmasıyla birlikte uluslararası kamuoyunda tepkilerin büyüdüğü gözlemleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa