İsrail saldırısında ABD vatandaşı öldü! Beyaz Saray "trajedi" dedi

İsrail tarafından Lübnan'a düzenlenen saldırılarda bir ABD vatandaşı öldü. Beyaz Saray, bu ölümü "trajedi" olarak nitelendirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 10:44
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 11:07
İsrail saldırısında ABD vatandaşı öldü! Beyaz Saray ''trajedi'' dedi
AA
Kaynak AA

İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırıları sürerken bu saldırılarda ölenler arasında bir ABD (Amerika Birleşik Devletleri) vatandaşının da bulunduğu bildirildi. Beyaz Saray, İsrail’in Lübnan’a yönelik hava saldırılarında hayatını kaybeden ABD vatandaşı Kamel Ahmad Jawad ile ilgili bir açıklamada bulundu. 

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü, güvenlik gerekçesiyle isminin gizli tutulduğu bir açıklamada, Jawad’ın ölümü nedeniyle büyük bir üzüntü duyduklarını belirterek ölen kişinin hem ailesine hem de dostlarına başsağlığı diledi. Sözcü; Jawad'ın ölümünün, Lübnan'daki birçok sivilin ölümüne benzer şekilde bir "trajedi" olduğunu vurguladı.

Beyaz Saray, Jawad’ın ölüm nedenine ilişkin bir açıklama yapmadı. Jawad’ın kızı Nadine Jawad, sosyal medya platformu Instagram üzerinden yaptığı paylaşımda, babasının İsrail'in düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybettiğini belirtti.

"Masum insanlara yardım etmeye çalışırken öldü"

Nadine Jawad, Lübnan’ın Nebatiye bölgesinde babasının masum insanlara yardım etmeye çalışırken yaşamını yitirdiğini ifade etti. Babasının fedakarlığıyla gurur duyduklarını aktaran Nadine, babasının son günlerini Nebatiye’de yardıma muhtaç kişilere destek vererek geçirdiğini açıkladı.

Babasının yaşlı, engelli, yaralı ve maddi imkansızlıklar nedeniyle bölgeden ayrılmayan insanlara hem fiziksel hem de finansal yardımda bulunduğunu vurgulayan Nadine, babasının tehlikeli bir bölgede olmasına rağmen "bu hayatta en çok sevdiği işi yaparak, sevdiği topraklarda insanlara yardım ederek" mutlu olduğunu sıkça dile getirdiğini belirtti. 

"Babam İsrail saldırında ölenlerden yalnızca biri"

Nadine, babasının ABD vatandaşı olduğunu ancak bu durumun herhangi bir fark yaratmaması gerektiğini, babasının da Orta Doğu’da İsrail saldırıları sonucunda yaşamını yitiren binlerce kişiden yalnızca biri olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa