Yenimahalle ve Keçiören'de su kesintisini yok edecek proje!

ASKİ Genel Müdürlüğü, Yenimahalle ve Keçiören'deki su kesintilerinin önüne geçmek için dev bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 12:01
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 13:24
Yenimahalle ve Keçiören'de su kesintisini yok edecek proje!
Ecem Çetin Muhabir

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ASKİ) içme suyu ve altyapı problemlerini çözüme kavuşturma noktasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi” hayata geçirilecek. 2 Temmuz'da ihalesi yapılan projenin sözleşmesi 30 Eylül'de imzalandı.

Modern bir içme suyu hattı  

Bu proje kapsamında, Yenimahalle'deki P1 Pompa İstasyonu ile Keçiören Etlik'teki P2 Pompa İstasyonu arasında yer alan eski içme suyu hattı yenilenecek.

Yenimahalle'nin Demet Mahallesi ile Keçiören'in Etlik Mahallesi arasında uzanan ve sık sık arızalara yol açan mevcut içme suyu ana isale hattı devre dışı bırakılacak. Yerine 6 kilometre uzunluğunda çelik boru döşenerek modern bir içme suyu hattı inşa edilecek. 

Su kesintilerinin önüne geçilecek 

Bu yenileme çalışması sayesinde, hattın ekonomik ömrünü tamamlamış bölümleri yenilenerek, özellikle Keçiören ve Yenimahalle’de yaşayan vatandaşların sık sık yaşadığı su kesintilerinin önüne geçilecek.Projenin tamamlanmasıyla birlikte, yaklaşık 2,1 milyon Ankaralıya kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temin edilecek.

Japonya Kalkınma Ajansı’ndan uzun vadeli kredi alındı

ASKİ, bu projeyi kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirirken, uluslararası finansman desteğini de kullanarak yatırımlarını sürdürüyor. “Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi” için İller Bankası aracılığıyla Japonya Kalkınma Ajansı’ndan uzun vadeli kredi sağlandı. Toplamda 346 milyon TL yatırım yapılacak olan proje, 2 yıl içinde tamamlanmayı hedefliyor. Bu süre zarfında Ankara'nın içme suyu altyapısı büyük ölçüde modernize edilerek Başkentlilerin hizmetine sunulacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa