MSB'den bölgesel savaş ihtimali sorusuna yanıt: Tedbir alıyoruz!

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), bölgesel savaş ihtimaline dair bir soruya verdiği yanıtta, alınması gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 12:44
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 13:44
MSB'den bölgesel savaş ihtimali sorusuna yanıt: Tedbir alıyoruz!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), haftalık bilgilendirme toplantısında sınır içi ve sınır ötesi operasyonlarla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, son bir haftada Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 58 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Ayrıca, yılbaşından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2.107'ye ulaştığını belirtti.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aktürk, İsrail'in Filistin ve Lübnan topraklarına düzenlediği saldırılarla ilgili de açıklamalarda bulundu. İsrail'in saldırılarının sadece Filistin'le sınırlı kalmadığını ve tüm bölgeyi etkilediğini vurgulayan Aktürk, bu durumun ciddi bir endişe kaynağı olduğunu söyledi. İsrail'in bu saldırılarının bölgesel istikrara tehdit oluşturduğunu ifade eden Aktürk, bugüne kadar 41.000'den fazla Filistinlinin yaşamını yitirdiğini ya da yerinden edildiğini belirtti.

Aktürk, İsrail'in saldırılarının uluslararası toplumda büyük tepki topladığını hatırlatarak, Türkiye'nin bölgedeki tüm sivillerin güvenliği için gerekli adımların atılması yönündeki çağrılarını yineledi. Toplantı, Türkiye'nin hem sınır güvenliği hem de uluslararası meselelerdeki duruşunun bir kez daha vurgulandığı bir platform oldu.

Aktürk, Orta Doğu'daki kriz için mutlaka kalıcı bir tedbir alınması gerektiğini belirterek İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ettiğini ve Filistin'den sonra Lübnan'ın hedef aldığı saldırıların söz konusu krizi bütün bölgeye yayabileceği konusundaki endişeleri haklı çıkardığını söyledi.

"Uluslararası toplumu tekrar göreve çağırıyoruz"

İsrail saldırılarının önünün kesilebilmesi için kalıcı tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken Aktürk, masum sivillerin yerlerinden edilmesini, çocukların öldürülmesini ve insani yaşam koşullarının yok edilmesini izlemekle yetinen uluslararası toplumu tekrar göreve çağırdıklarını dile getirdi.

"Gerekli tedbirleri alıyoruz"

Aktürk, İsrail tarafından Lübnan'a saldırı düzenlenmesi ve daha sonra İran tarafından İsrail'in balistik füzelerle vurulması sonrası ortaya çıkan gerilimin bölgesel bir savaşa dönüşüp dönüşmeyeceğine dair sorulara yanıt verdi. Hem MSB'nin (Milli Savunma Bakanlığı) hem TSK'nın (Türk Silahlı Kuvvetleri) bölgedeki ve dünyadaki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini kaydeden Aktürk, bu gelişmelerin çok boyutlu bir güvenlik stratejisi ile değerlendirildiğini ve alınması gereken tedbirlerin alındığını paylaştı.

"İsrail'in saldırıları bölgesel ve küresel istikrarı riske atıyor"

Aktürk, İsrail'in saldırılarının insanlık dışı olduğunu ve uluslararası hukuku görmezden geldiğini ifade ederek, bu saldırıların bölgesel ve küresel istikrarı ve uluslararası güvenliği riske atmaya devam ettiğini söyledi. İsrail saldırılarının Gazze ile sınırlı kalmayacağının anlaşıldığını belirten Aktürk, bu saldırıların bölge geneline yayılacağına dair endişelerinde haklı olduklarının ortaya çıktığını kaydetti.

"Lübnan'dan tahliye başlayınca bilgilendirme yapacağız"

Aktürk, Lübnan'da bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesine ilişkin ise şunları söyledi:

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa