Bakan Şimşek'ten enflasyona dair mesaj

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun baz etkisi ötesinde düşeceğini belirterek, daralmanın devam ettiğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 12:56
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 13:17
Bakan Şimşek'ten enflasyona dair mesaj
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen "t24 15 Yaşında Yıllık Buluşmaları" konferansında Türkiye ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Şimşek, ekonomik programlarının etkili sonuçlar verdiğini belirterek, özellikle istihdam artışının güçlü bir şekilde sürdüğünü vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, cari açığın yakında 15 milyar dolara kadar gerileyeceğini, bunun da önemli bir daralma olduğunu ifade etti. Ekonomide bazı sektörlerde yavaşlama olduğunu kabul eden Bakan, ancak büyümenin genel olarak ılımlı seyrettiğini belirtti.

Dezenflasyon süreci hakkında konuşan Bakan Şimşek, enflasyonun baz etkisinin ötesinde düşeceğini ve hizmet enflasyonundaki katılığın zamanla aşılacağını söyledi. Ayrıca, rezervlerde son bir yılda 93 milyar dolarlık bir artış olduğunu ve IMF tanımına göre rezerv yeterliliğine ulaşıldığını vurguladı.

Kur korumalı mevduatın geçen yılki zirvesinden 98 milyar dolar azaldığını ve bu uygulamadan çıkmakta kararlı olduklarını dile getiren Mehmet Şimşek ayrıca, bütçe açığının yüzde 9,8’den 5,2’ye gerilediğini, deprem harcamaları dışında kamunun harcamalarını genişletmeyi durdurduklarını belirtti.

Önümüzdeki dönemde enerji, sanayi ve dijital dönüşüm projelerine öncelik verileceğini ifade eden Şimşek, kadınların işgücüne katılımını artırma hedefiyle kreş yatırımlarını artıracaklarını söyledi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ayrıca yapay zeka ve yüksek teknolojinin Türkiye’de daha etkili bir şekilde kullanılacağını, bu alanlara yapılacak yatırımlarla enflasyon ve cari açıktaki kalıcı düşüşü sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa