Bakanlık köfteciyi ifşa etti! Ankaralılara at mı yedirdi, eşek mi?

Tarım ve Orman Bakanlığının kontrolleri neticesinde Ankara'daki popüler bir mekanın köftesinde tek tırnaklı eti tespit edildi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 13:28
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 14:27
Bakanlık köfteciyi ifşa etti! Ankaralılara at mı yedirdi, eşek mi?
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Tarım ve Orman Bakanlığı, internet sitesi üzerinden taklit veya tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesini vatandaşlar ile paylaştı. 

Söz konusu bakanlık, gıda güvenliğini sağlamak üzere yaptığı sıkı kontroller sonucunda bozulmuş ve değiştirilmiş 50'den fazla ürün tespit etti. Bozulmuş ve değiştirilmiş olan bu ürünler, insan sağlığını önemli ölçüde riske atma ihtimaline sahip.

Diğer yandan, taklit veya tağşiş yapıldığı netlik kazanmış olan 400'den fazla ürün de paylaşıldı. Bu ürünlerden bazılarına kanatlı etinin karıştırıldığı, bitkisel yağ içermemesi gereken ürünlere de bu tarz yağların eklendiği belirlendi. Gıdada başvurulan hileli yöntemlerin insan sağlığı üzerinde ciddi etkileri olduğu biliniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığının hazırladığı bu listenin güncelleneceği ve yeni ürünlerin de dahil edileceği de bildirildi.

Ankara'nın popüler mekanı da listede

Bakanlığın gıda güvenliğini sağlama hedefi ile yaptığı kontroller sonucu hazırladığı listede Ankara'daki bazı mekanların da yer aldığı görüldü.

Ankara İskitler'de bulunan ve popüler bir mekan haline gelen Bizim Köfteci'nin köftesine tek tırnaklı eti karıştırıldığı tespit edildi.

Bu da söz konusu mekanı tercih eden Ankaralılar arasında endişelere neden oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa