Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı

Münevver Karabulut cinayeti sonrası tutuklandığı cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 13:45
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 17:13
Cem Garipoğlu'nun mezarı açıldı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Münevver Karabulut'un 2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından öldürülmesiyle ilgili dava, yıllar sonra yeniden gündeme geldi. 

10 yıl sonra mezar açıldı

Cem Garipoğlu'nun Silivri Cezaevi'nde 2014 yılında intihar ettiğine dair resmi açıklamanın ardından, öldüğüne dair şüpheler devam etmişti. Karabulut ailesinin avukatlarının başvurusu üzerine, Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verildi ve 10 yıl sonra mezar açılarak ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

"Kefen ve bez yoktu"

Mezar açma işlemi sırasında güvenlik önlemleri alındı, havadan görüntü alınmasını önlemek için drone savar kullanıldı. Avukat Rezan Epözdemir, cesedin üzerinde kefen veya bez bulunmadığını, kemiklerin dağınık halde olduğunu belirtti. Yapılacak DNA incelemeleriyle, Garipoğlu'nun gerçekten ölüp ölmediği ya da başka bir kişinin mi mezara defnedildiği sorusuna yanıt aranacak.

"Garipoğlu ailesi örnek verecek"

Bu süreçte Garipoğlu ailesinin erkek bireylerinin DNA örneklerinin alınması talep edildi ve DNA karşılaştırmalarının yapılması bekleniyor. Mezar açma işlemi, kamuoyunda Garipoğlu'nun cezaevinde gerçekten intihar edip etmediği konusundaki şüpheleri giderecek. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa