AB, Lübnan için harekete geçti: 30 milyon euro daha verilecek!

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu tarafından Lübnan'a tam 30 milyon euro değerinde ek insani yardım yapılacağı bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 14:09
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 14:27
AB, Lübnan için harekete geçti: 30 milyon euro daha verilecek!
AA
Kaynak AA

İsrail'in karadan ve havadan operasyonlar düzenlediği Lübnan'da insani kriz yaşanıyor. Bazı sivillerin saldırılar nedeniyle hayatını kaybettiği, bazılarının da yerlerinden edildiği biliniyor. Bombardıman altında kalan sivilleri korumak adına bazı yardımlar yapılıyor.

AB (Avrupa Birliği) Komisyonu, İsrail'in saldırılarından etkilenen Lübnan'a yönelik insani yardım miktarını artırdığını duyurdu. Yapılan açıklamada, Lübnan'a ilave olarak 30 milyon euro değerinde yardım yapılacağı belirtildi. Bu yardım, 29 Eylül'de duyurulan 10 milyon euroya ek olarak verilecek ve 2024 yılı içinde toplam yardım tutarı 100 milyon euroyu aşacak.

"Sivillerin korunması için tüm taraflar sorumluluk almalı"

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Orta Doğu'da artan gerginlik nedeniyle endişelendiğini ifade ederek masum sivillerin yaşamlarını korumak adına bütün tarafların ellerinden geleni yapmaları gerektiğini söyledi.

Lübnanlılar için insani yardımları artırdıklarını kaydeden Von der Leyen, bunu bölgede yaşanan insani kriz ile mücadele etme girişimlerinin bir parçası olarak nitelendirdi. Von der Leyen, aynı zamanda Gazze ve Lübnan'da ateşkesin derhal sağlanması gerektiğini belirtti.

"Yardımlar hızlı bir şekilde ulaştırılacak"

AB Komisyonu'nun insani yardımlardan sorumlu üyesi Janez Lenarcic de konuya dair açıklamalar yaptı. İsrail'in saldırılarından etkilenen kişilere yardımların hızlı bir şekilde ulaştırılacağını aktaran Lenarcic, bunun kritik bir önem arz ettiğini söyledi.

Hizbullah üyelerinin çağrı cihazlarının patlatıldığı 17 Eylül gününden bu yana İsrail'in saldırıları sonucu 1374 kişi yaşamını yitirdi. Bunlar arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor. Siviller, bulundukları bölgelerden daha güvenli alanlara göç etmeye çalışıyor. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa