Ebubekir Şahin'den dizilere mesaj! ''Teyakkuzdayız''

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, dizilerle ilgili bir açıklama yaptı. Şahin, denetim sürecinin titizlikle yerine getirildiğini ifade etti.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 14:42
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 16:15
Ebubekir Şahin'den dizilere mesaj! ''Teyakkuzdayız''
Ecem Çetin Muhabir

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin ekranların en çok izlenen ve şikayet edilen dizi projeleriyle ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Ebubekir Şahin, üst kurulun yeni yayın döneminde dizi filmlerle alakalı denetim sürecini titizlikle yerine getirdiğini söyledi.

Şahin, hem çok izlenen hem de çokça şikâyet edilen yapımlar olan dizilerin yayıncılık ilkelerini ihlal ettikleri durumlarda toplumsal refleksleri de beraberinde getirdiğini ifade etti. 

"İzleme uzmanları teyakkuzda"

RTÜK Başkanı, yeni bir yayın döneminin başlangıcında vatandaşların çokça rahatsız olduğu yapımlarla alakalı izleme uzmanlarının teyakkuzda olduğunu söyledi. 

Takipler aralıksız devam ediyor 

Ebubekir Şahin, bu minvalde toplumda tepkiyle karşılanan, millî güvenliği ihlal ettiği iddia edilen dizilerle ilgili takiplerinin aralıksız devam ettiğini belirtti. 

"Vatandaşlarımızın içi rahat olsun." diyen Şahin, gerekli incelemelerden sonra yasa ihlali yapan yapımlara varsa gerekli müeyyideler uygulanacağını ifade etti.

Şahin, şunları söyledi; 

Bu açıklama sonrası gözler Kızılcık Şerbeti ve Kızıl Goncalar'a çevrildi. İki dizide RTÜK'ten yayın durdurma cezası almıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa