Kurtulmuş'tan kapalı oturum açıklaması

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail ile söylemleri, CHP'nin konuyu desteklemesi sonucu kapalı oturumun olabileceğini söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 15:02
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 15:40
Kurtulmuş'tan kapalı oturum açıklaması
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Orta Doğu'da kriz her geçen gün büyüyor.

İsrail önce Lübnan'a ardından İran'a saldırdı. Saldırılarda, 32 yıldır Hizbullah'ın başında olan Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah öldürüldü.

ABD destekli saldırılarını sürdüren İsrail ve Başbakan Binyamin Netanyahu tehdit ve saldırılarla alanını genişletmekten geri kalmayacağını söyledi.

Katil Netanyahu'nun söylemleri Ankara siyasetinde de yankılandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis'in 28. Dönem 3. Yasama Yılı açılışında yaptığı konuşmada İsrail'in Lübnan'dan sonra Türkiye'yi hedef alabileceği yönündeki uyarısı, siyasette büyük yankı uyandırdı. 

Erdoğan’ın "İsrail’in hedefinde Türkiye de var" açıklaması sonrasında, CHP bu konunun ciddi şekilde ele alınması gerektiğini belirterek Meclis'te kapalı oturum yapılmasını talep etti.

CHP'nin talebi üzerine TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kapalı oturumun gerçekleştirilebileceğini belirtti. Kurtulmuş, "İlgili bakanların katılımıyla, İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye’nin geliştirebileceği tedbirler konusunda Meclis’te kapalı bir oturum yapılabilir" ifadesini kullandı. 

Orta Doğu'daki gerginliklerin Türkiye'yi nasıl etkileyebileceği konusunu gündemde yer alırken Meclis'in kapalı oturumda bu tehditleri detaylı olarak ele alması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa