Ankara'da yakalanan firari FETÖ'cü tutuklandı

MİT ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yakalanan firari FETÖ'cü eski hakimi Mustafa Karatay tutuklandı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 15:48
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 16:21
Ankara'da yakalanan firari FETÖ'cü tutuklandı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Milli İstihbarat Teşkilatı, terör unsurlarına göz açtırmıyor. 

Yurt içinde ve sınır ötesinde ülke bütünlüğünü bozmak isteyenlere göz açtırmayan Milli İstihbarat Teşkilatı bu kez Ankara Emniyet Müdürlüğü ile başarılı bir operasyona imza attı.

Komşuları ihbar etti 

Firari FETÖ'cü eski hakim Mustafa Karatay, Milli İstihbarat Teşkilatı Mİ ve Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonu sonucunda Ankara'da saklandığı evde yakalandı. Karatay, silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 8 yıldır aranıyordu.

Operasyon, komşularından gelen bir ihbar üzerine başlatıldı ve yapılan detaylı takip sonucunda Karatay'ın kaldığı yer kesin olarak tespit edildi.

8 yıllık firar gardropta sonlandı

Karatay, Yenimahalle'deki evinde kıyafetlerinin arasına saklanmış halde bulundu. Operasyon,  FETÖ'ye karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendirildi. 

Eski hakim tutuklandı

Sorgusu tamamlanan  FETÖ'cü eski hakimi Mustafa Karatay çıkarıldığı mahkemenin ardından tutuklandı. Karatay'ın görev yaptığı dönemde ağır ceza mahkemesi başkanlığı, özel yetkili hakimlik gibi örgüt için kritik görevlerde bulunduğu, dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve eski 3. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk'in de aralarında bulunduğu 14 sanığın yargılandığı Erzincan'daki Ergenekon davasında mahkeme heyeti başkanı olarak görev aldığı öğrenildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa