Bakanlıktan flaş nüfus kararı: Yeni bir kurul oluşturuluyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Nüfus Politikaları Yüksek Kurulunu oluşturulacağını ve nüfus eylem planı hazırlanacağını belirtti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 16:03
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 16:24
Bakanlıktan flaş nüfus kararı: Yeni bir kurul oluşturuluyor!
AA
Kaynak AA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bugün nüfus ve aile politikaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Göktaş, aile kurumunun toplumu var ettiğine dair vurgu yaptı. Göktaş; zararlı alışkanlıklar, cinsiyetsizleştirme ve şiddet ile mücadeleyi devam ettirme konusunda kararlılık gösterdiklerini dile getirdi.

"Bütüncül aile ve nüfus politikaları gerekli"

Parçalı çalışmalar yerine bütüncül aile ve nüfus politikalarının oluşturulması ve hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Göktaş, bunun için güçlü bir iş birliğinin ve koordinasyonun gerekli olduğunu belirtti.

Göktaş, bu konuya verilen önemin bir gereği olarak Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu oluşturulacağını duyurdu. Göktaş, nüfusun "milli güç" anlamına geldiğinin altını çizdi.

"Nüfus eylem planı hazırlanacak"

Nüfusu dinamik tutma hedefi doğrultusunda Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu oluşturulacağını kaydeden Göktaş, söz konusu kurul ile nüfus politikalarının bütüncül bir biçimde değerlendirileceğini, ulusal nüfus politikasının kurumsal hale geleceğini ve nüfus eylem planı hazırlanacağını aktardı.

Göktaş, aynı zamanda kurumsal yapılanmaların, hizmetlerin ve politikaların yanı sıra hukuksal düzenlemelerin bütüncül bir yaklaşım çerçevesinde ele alınacağını ve gerekli tüm önlemlerin hayata geçirileceğini söyledi.

"Aile Enstitüsü de kurulacak"

Nüfusu ve aileyi tehdit eden tüm unsurlar ile savaştıklarını vurgulayan Göktaş, nüfus ve aile ile ilgili faaliyetlerinin veri temelli ilerleyebilmesine yoğunlaşmak için Aile Enstitüsü kurulacağını paylaştı.

Göktaş, aile bireylerinin çalışma hayatlarının daha kolay hale gelmesini, uzaktan ve esnek çalışma fırsatlarını ve mahalle odaklı kreş sistemlerini devreye sokmak üzere hamlelerde bulunduklarına dikkat çekerek aile dostu iş yeri standartlarını ortaya koymayı amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa