Özgür Özel: İsrail'in gücü yetmez, Netanyahu'nun alnını karışlarız

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İsrail'in gücünün Türkiye'ye yetmeyeceğini belirterek "Netanyahu'nun alnını hep birlikte karışlarız." mesajını verdi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 16:29
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 16:49
Özgür Özel: İsrail'in gücü yetmez, Netanyahu'nun alnını karışlarız
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün Antalya'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail ile ilgili sözlerini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistin ve Lübnan'dan sonra Türkiye topraklarına göz dikeceğini söylemişti. Bu sözlerin endişe verici olduğunu belirten Özel, Erdoğan'ın TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) kürsüsünde İsrail'in bir sonraki hedefinin Türkiye toprakları olduğunu söylemesinin çok büyük bir mesele olduğuna işaret etti.

"Meclis bu konuda bilgilendirilmeli"

Özel, Meclis'in bu konuda en kısa süre içerisinde doğrudan bilgilendirilmesi gerektiğini ifade ederek toplantının da kapalı oturum halinde düzenlenmesini tavsiye etti. Erdoğan'ın İsrail'den Türkiye Cumhuriyeti'ne gelebilecek olası bir tehdidi somut gerekçeleriyle açıklaması gerektiğini ifade eden Özel, parti olarak İsrail'in işlediği insanlık suçunu her zaman lanetlediklerini söyledi.

"Filistin davası bizim davamız"

Dünyada bulunan bütün sosyalist ve sosyal demokrat liderlere Filistin'in tanınması yönünde mektup yolladığını kaydeden Özel, Filistin davasını tüm CHP'lilerin davası olarak nitelendirdi. Özel, hükümetin İsrail'in saldırganlığına karşı yapacağı diplomatik atakları ve uluslararası kurum ve kuruluşların harekete geçirilmesi konusunda göstereceği çabaları desteklediklerini ifade etti.

"Gerçek problemler örtbas ediliyor"

Türkiye'de işsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk problemlerinin olduğunu ve güvenlik endişeleri arttığı zaman bunların örtbas edildiğini ima eden Özel, bu problemleri çözmeyip birlik çağrıları yapıldığını belirtti ve "Bu söylemlere milletin karnı tok." dedi.

Türkiye'nin güvenlik problemini bahane ederek vatandaşlardan bu problemlere katlanmaları istememeleri gerektiğini aktaran Özel, ülkenin güvenlik meselesine dair bilgi talep ettiklerini ve İsrail konusundaki muhtemel tehditleri bilmek istediklerini kaydetti.

Özel, İsrail'in gücünün Türkiye'ye yetmeyeceğini belirterek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu için "Hep beraber alnını karışlarız." ifadesini kullandı. Özel, yine de bu mesele ile Türkiye'nin gerçek problemlerinin üstünü örttürmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa