Selma Ateş’e saldıran kişi tutuklandı

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş ve eşi Ayşe Ateş’e, Sincan Cezaevi Kampüsü’nde davanın ara verildiği sırada saldıran şahıs tutuklandı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 16:32
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 16:57
Selma Ateş’e saldıran kişi tutuklandı
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili davada önemli kararlar çıktı. 

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumunda görülen davada sanıklara cezalar yağdı.

Tetikçi Eray Özyağcı, "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.  Olaydan sonra kaçmasını sağlayan Vedat Balkaya da aynı suçtan ağırlaştırılmış müebbet ve "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıl hapis cezası aldı.Keşif yapan Suat Kurt, azmettiriciler Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkûm edildi.Dosyaları ayrılan dönemin Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal'ın tutukluluğunun devamına karar verildi.Aşın Mert Gelenbey, Mustafa Uzunlar’a "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 15 yıl,  Emre Yüksel ve Murat Can Çolak’a "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 18 yıl ceza verildi.  Dava kapsamında toplam 11 sanık için hapis cezası verildi. Davada 5 kişi beraat etti, 6 kişiye ise tahliye kararı uygulandı. Serdar Öktem ise adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Türkiye'nin konuştuğu dava arasında ise saldırı kampüsten saldırı haberi geldi. Salonda yapılan duruşmaya ara verildiği sırada bir kişi Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’e saldırdı. Saldırı sonrası polis saldırganı gözaltına aldı. 

Öte yandan saldırıya tepki gösteren Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, “Hem kardeşimi katlediyorsunuz hem de bize saldırıyorsunuz. ‘Bunlara ceza kesilmezse bizi de öldürecekler’  derken Sinan Ateş'in Ayşe Ateş de isim vermeden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye atıfta bulunarak, "Birileri çıkıp bizi kürsülerden tehdit ederse sonucu bu olur. Sinan'ı öldürdüğünüz yetmedi sıra bize mi geldi. Savunmasız insanlara saldırmak hangi kitapta yazıyor.. "ifadelerini kullandı.

Olayın ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, yazılı açıklama yaparak M.C.K.’nın “kadına karşı basit yaralama” suçundan tutuklandığını duyurdu. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa