Tayvan'da hastanede yangın: 9 ölü

Tayvan'ın güneyinde yer alan Pingtung şehrinde bir hastanede yangın çıktı. Yangında 9 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 16:36
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 16:42
Tayvan'da hastanede yangın: 9 ölü
AA
Kaynak AA

Hastanenin D Blok'unda yangın çıktı

Tayvan’ın Donggang ilçesinde yer alan Antai Tian-Sheng Memorial Hastanesi'nde, öğle saatlerinde çıkan yangın faciaya neden oldu. Yangın, hastanenin D Blok binasında, 2. katta bulunan makine dairesinde başladı.

9 kişi hayatını kaybetti

Yangında, 8 hasta ve bir hastane görevlisi yaşamını yitirdi. Olay sırasında yangının hızla büyümesi, içeride bulunan hastaların kaçışını zorlaştırdı.

323 hasta kurtarıldı

Yangın esnasında binada bulunan 323 hasta, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle güvenli bir şekilde tahliye edilerek başka hastanelere sevk edildi. İlk başta kayıp olduğu düşünülen bir hasta ise kendi çabalarıyla dışarı çıkmayı başardı.

Yangının sebebi araştırılıyor

Yangının çıkış nedeni henüz kesin olarak belirlenemedi. Ancak ilk incelemelerde makine dairesindeki cihazlarda veya elektrik aksamında meydana gelen bir arızanın yangını tetiklediği üzerinde duruluyor. İtfaiye ekipleri, yangını kısa sürede kontrol altına aldı ve bölgede soğutma çalışmalarına başladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa