Mehmet Şimşek, "Enflasyonla ilgili bilgim yok"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan eylül ayı enflasyon rakamları sonrası yıllık enflasyon ile ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 17:22
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 17:34
Mehmet Şimşek, ''Enflasyonla ilgili bilgim yok''
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Türkiye İstatistik Kurumu eylül ayı enflasyon verilerini paylaştı. Eylül'de  enflasyon aylık 2,97yüzde, yıllık 49,38 bazda oldu. Böylece yıllık enflasyon Temmuz 2021'den bu yana ilk kez politika faizinin altına inmiş oldu. 

"Enflasyonla ilgili bilgim yok"

Eylül ayı enflasyon verilerinin açıklanması sonrası basın mensupları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklanan enflasyon verilerini değerlendirmesini istedi.

Ancak Bakan Şimşek verdiği cevapla herkesi şaşırttı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla ilgili bilgisinin olmadığını söyledi.

Diğer yandan bugün İstanbul'da katıldığı programda Şimşek, ekonomik programlarının etkili sonuçlar verdiğini belirterek, özellikle istihdam artışının güçlü bir şekilde sürdüğünü vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, cari açığın yakında 15 milyar dolara kadar gerileyeceğini, bunun da önemli bir daralma olduğunu ifade etti. 

Ekonomide bazı sektörlerde yavaşlama olduğunu kabul eden Bakan, ancak büyümenin genel olarak ılımlı seyrettiğini belirtti. Bakan Şimşek, enflasyonun baz etkisinin ötesinde düşeceğini ve hizmet enflasyonundaki katılığın zamanla aşılacağını da sözlerine ekledi. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa