AK Parti Sözcüsü Çelik: Soykırım durmazsa bölgesel savaş çıkabilir!

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in işlediği soykırım suçunun durdurulmaması halinde bölgesel savaş çıkabileceği konusunda uyardı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 17:27
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 17:55
AK Parti Sözcüsü Çelik: Soykırım durmazsa bölgesel savaş çıkabilir!
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bugün TEKNOFEST'te gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İsrail'in hem Gazze'de hem de Lübnan'da düzenlediği operasyonlara ve yaptığı katliamlara sert bir şekilde tepki gösteren Çelik, günümüzde Gazze'de yaşananları insanlığa yönelik bir saldırı olarak nitelendirdi.

"Uluslararası düzene açılan bir savaş söz konusu"

Çelik, tüm uluslararası düzenin tehdit altında olduğuna dikkat çekti ve "soykırım hükümeti" olarak nitelendirdiği İsrail'in BM (Birleşmiş Milletler) Genel Sekreteri Antonio Guterres'i "istenmeyen adam" ilan edip ülkeye girişini yasaklamasını ise "uluslararası düzene açılan bir savaş" olarak değerlendirdi.

"İsrail hükümeti pervasızlaştı"

İsrail'in işlediği soykırım suçunun durdurulmaması halinde bölgesel savaş çıkabileceği konusunda uyarıda bulunan Çelik, İsrail'in saldırıları için kullanılan "kendini savunma hakkı" ifadesinin ise geçersiz olduğunu söyledi. Çelik, BM Genel Sekreteri Guterres'i "istenmeyen adam" ilan eden İsrail hükümetinin pervasızlaştığını dile getirdi. 

"İsrail, teknolojiyi insanlık dışı kullanıyor"

Çelik, İsrail'in diğer ülkeleri de bölgesel savaşa dahil etmeye çalıştığını vurgulayarak, asıl problemin İsrail'i destekleyenlerde olduğunu belirtti. Binlerce kadın ve çocuğun İsrail saldırıları sonucu hayatını kaybettiğini ifade eden Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından siber sistemlerin ve teknolojinin insanlık dışı bir şekilde kullanıldığını aktardı.

"TEKNOFEST'te insani değerler yüceltiliyor"

TEKNOFEST'te "insanlık için teknolojinin geliştirilmesi" mesajının tüm dünyaya iletildiğini kaydeden Çelik, diğer yandan İsrail'in teknolojiyi insanlığı yok etmek için kullandığını ifade etti. Çelik, TEKNOFEST'te sağlık ve milli savunma gibi alanlarda insani değerlerin yüceltildiğini ve bir özgüven devriminin yaşandığını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa