İsrail, Dahiye'de Hizbullah'ın basın ofisini vurdu

İsrail, Beyrut'un Dahiye'ye düzenlediği saldırıda Hizbullah'ın basın ofisini hedef aldı. Saldırı sonrası ölü ve yaralı bilgisi ise paylaşılmadı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 18:15
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 18:25
İsrail, Dahiye'de Hizbullah'ın basın ofisini vurdu
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan ve "Hizbullah'ın kalesi" olarak bilinen Dahiye bölgesine yönelik bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırının hedefi, Dahiye'nin Harat Hıreyk Mahallesi'nde yer alan Hizbullah'ın basın ofisi oldu.

Bina çöktü, can kaybı bilinmiyor

Saldırı sonucunda ölü veya yaralı sayısına ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, Lübnan resmi haber ajansı NNA, Muavvad Mahallesi'nde bir binanın İsrail saldırıları sonucu tamamen çöktüğünü bildirdi. Saldırının yarattığı maddi hasarın boyutları henüz tam olarak belirlenemedi.

Birden fazla bölgeye hava saldırısı

İsrail ordusunun sadece Harat Hıreyk Mahallesi ile sınırlı kalmadığı ve Dahiye bölgesindeki diğer önemli noktalara da hava saldırıları düzenlediği aktarıldı. Bunlar arasında Burc el-Beracine, Amerika, El-Gubeyri mahalleleri ile El-Camus, El-Kifaat ve Eş-Şihay bölgeleri yer alıyor. Bu saldırılar sırasında da maddi hasar meydana geldiği ifade edildi.

İsrail'den açıklama

İsrail ordusu saldırının sorumluluğunu üstlenerek, hedefin Hizbullah'a ait "istihbarat noktaları" olduğunu iddia etti. Ordunun açıklamasına göre, bu noktaların vurulmasıyla Hizbullah'ın Lübnan'daki faaliyetlerinin zayıflatılmasının amaçlandığı belirtildi. Ancak bu iddialara karşı Hizbullah'tan henüz bir açıklama yapılmadı.

Saldırının ardından bölgedeki gerilim tırmanırken, olayla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa