Ayşe Ateş'ten MHP'ye gönderme: Bu siyasi cinayetin ucu Balgat’a çıktı

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş dava sürecini değerlendirirken MHP'yi sert bir dille eleştirdi ve "Bu siyasi cinayetin ucu Balgat’a çıktı" dedi.

EK
Esra Koçak Editör
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 18:39
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 19:10
Ayşe Ateş'ten MHP'ye gönderme: Bu siyasi cinayetin ucu Balgat’a çıktı
EK
Esra Koçak Editör

Geçtiğimiz günlerde karara bağlanan eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasının ardından, Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş sosyal medya platformu X üzerinden açıklamalar yaptı. Paylaşımında, "Yargılama sonucunda bu siyasi cinayetin ucu Balgat’a çıktı" ifadelerini kullanan Ayşe Ateş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'ni işaret etti. Ayrıca, "Sinan Ateş’in neden katledildiği sorusu cevapsız kaldı" diyerek, gerçek azmettiricilerin henüz ortaya çıkarılmadığını vurguladı. Ayşe Ateş, bu siyasi cinayetin perde arkasının ayrılan dosyada yer alan bilgi ve belgelerle aydınlanacağını belirtti.

Ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezaları

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tetikçi Eray Özyağcı ile birlikte cinayetle ilişkili olan Vedat Balkaya, Suat Kurt, Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Özellikle Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş, cinayetin azmettiricileri olarak yargılandı. Ayrıca, tetikçiyi İstanbul’a kaçırmakla suçlanan eski Ülkü Ocakları yöneticisi Emre Yüksel, "tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten" 18 yıl hapis cezası aldı. Avukat Serdar Öktem ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sanıklar Eray Özyağcı, Vedat Balkaya, Doğukan Çep, Suat Kurt ve Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş’in yanında bulunan ve omzundan yaralanan Selman Bozkurt’a yönelik "öldürmeye teşebbüs" suçundan da 13’er yıl hapse mahkum edildi.

Tetikçiyi getiren polisler de cezalandırıldı

Tetikçi Eray Özyağcı’yı İstanbul'dan Ankara’ya getiren özel harekat polisleri Aşkın Mert Gelenbey ve Muratcan Çolak da "tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten" 18 yıl hapis cezası aldı. Bu kararla birlikte davada cezalandırılan kişi sayısı artmış oldu.

Ayşe Ateş'ten sert tepki geldi

Ayşe Ateş, yargı sürecine ilişkin memnuniyetsizliğini dile getirerek, iddianamenin eksik olduğunu ve gerçek azmettiricilerin henüz cezalandırılmadığını belirtti. Adaletin tam anlamıyla sağlanmaması halinde, ileride daha fazla saldırı olacağına dair endişelerini paylaştı. Ayrıca, Sinan Ateş’in ölümüne neden olan kişilerin bir kısmının hâlâ serbest olduğunu iddia eden Ayşe Ateş, sürecin tamamlanması için mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı.

Ateş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

Kumpas benzetmesi 

Ateş  cinayeti kumpas olarak nitelerken "Bir kumpas varsa bu kumpası yapanlar şahsi hırsı, ihtirası ve ikbali uğruna Ülkücü Hareket’in bütün kutsallarını ayaklar altına alarak Emre Yüksel’in ve Tolgahan Demirbaş’ın altına Ülkü Ocakları Genel Başkanı’na tahsisli aracı verip kiralık katili Ankara’dan İstanbul’a taşıtanlardır; kiralık katiller Doğukan Çep ve Eray Özyağcı’yı bu siyasi cinayeti işlemeye sevk edenlerdir. Ayrıca dün duruşma bitiminde –sanki evlatlarını bu suça sürükleyen benmişim gibi- bana sataşan Tolgahan Demirbaş’ın ailesinin gidip yakasına yapışacağı kişiler de yukarıda saydığım grupta yer alanlardır" dedi. 

"Can güvenliğimiz yok"

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş can güvenliklerinin olmadığına dikkat çekerken şu ifadeleri kullandı: 

"Yargı üzerindeki siyasi baskının kaldırılmasını talep ediyorum"

Ayşe Ateş şu açıklamalarda bulundu: 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa