İstanbul Tuzla'da polise silahlı saldırı

Ekiplerin işlem yapmak üzere gittiği adresten silahla ateş açılması sonucu bir polis memuru yaralandı. Şüphelilerden 2'si gözaltına alınırken, silahla polise direnen zanlı etkisiz hale getirildi

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 21:06
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 21:37
İstanbul Tuzla'da polise silahlı saldırı
AA
Kaynak AA

Tuzla'da, hakkında arama kararı bulunan bir şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyonda, polise ateş açılması sonucu bir polis memuru yaralandı, bir zanlı ise ölü ele geçirildi. Olayda ayrıca iki şüpheli gözaltına alındı.

Polis ekipleri, "dolandırıcılık" suçundan arama kararı bulunan şüpheliyi yakalamak için Tuzla Tepeören Villaları'ndaki bir adrese gitti. Ekiplerin adreste yaptığı arama sırasında içeriden ateş açıldı ve bir polis memuru ağır yaralandı. Yaralı polis, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Zanlılardan biri öldürüldü, iki şüpheli gözaltında

Olay yerinde bulunan şüphelilerden 2’si polis tarafından gözaltına alındı. Ancak bir diğer zanlı, silahla direnince güvenlik güçleri tarafından vuruldu ve hayatını kaybetti. Polisin çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölgede olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

10 arama kaydı bulunan şüpheli ölü ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, operasyon sırasında hayatını kaybeden şüpheli E.E'nin "kasten öldürme" gibi suçlardan 10 arama kaydı olduğu belirlendi. Gözaltına alınanlardan Ç.G’nin "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar Kanunu'na muhalefet", F.İ’nin ise "dolandırıcılık" suçundan arandığı açıklandı.

Silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Olay yerinde yapılan aramalarda 1 otomatik tabanca, 2 adet 9 mm çapında tabanca, çok sayıda fişek ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüpheliler hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Emniyetten açıklama

İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu bilgilere yer verdi: 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa