Katil İsrail Ordusu Beyrut'a saldırmaya devam ediyor

İsrail ordusu, Beyrut'ta bugün 15 noktaya hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Vurulan yerlerin "Hizbullah'a ait hedefler" olduğu ileri sürüldü.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 22:40
GÜNCELLEME
03 Ekim 2024 23:04
Katil İsrail Ordusu Beyrut'a saldırmaya devam ediyor
AA
Kaynak AA

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 15 farklı noktaya hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Hizbullah'a ait hedefler vuruldu

İsrail ordusunun yazılı açıklamasına göre, bugün düzenlenen hava saldırılarında Beyrut'taki hedeflerin "Hizbullah'a ait" olduğu belirtildi. Saldırılara ilişkin görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı. Son günlerde yoğunlaşan bu saldırılar, özellikle Lübnan'ın güneyi, Bekaa Vadisi ve Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye Mahallesi'ni hedef alıyor.

İsrail'in artan saldırıları

İsrail ordusu, Hizbullah ile 8 Ekim 2023'ten bu yana süren çatışmalar kapsamında hava operasyonlarını artırmış durumda. Özellikle 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın iletişim cihazlarını hedef alan saldırılar düzenleyen ordu, 23 Eylül'de ise Lübnan'ın güney kentleri, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı gerçekleştirdi.

1374 kişi hayatını kaybetti

Lübnan makamlarının verdiği bilgilere göre, İsrail'in saldırıları sonucunda 17 Eylül'den bu yana 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1374 kişi yaşamını yitirdi. Özellikle Hizbullah’a ait iletişim altyapısının hedef alındığı bu dönemde, sivil can kayıplarının arttığına dikkat çekiliyor.

Saldırılar, bölgede artan gerilimi daha da tırmandırırken, uluslararası kamuoyunda büyük endişe yaratıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa