Boris Johnson: "Netanyahu banyoma dinleme cihazı yerleştirdi"

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, şahsi banyosunu kullanan Netanyahu’nun ziyareti sonrası dinleme cihazı bulunduğunu açıkladı

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
03 Ekim 2024 23:55
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 00:37
Boris Johnson: ''Netanyahu banyoma dinleme cihazı yerleştirdi''
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın yakında çıkacak olan kitabı "Unleashed", İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya dair dikkat çeken iddiaları ortaya koyuyor. Johnson, Netanyahu'nun İngiltere ziyaretinde özel banyosunu kullandıktan sonra, o banyoda dinleme cihazı bulunduğunu belirtti.

Kitapta yer alan bilgilere göre, Boris Johnson dışişleri bakanı olarak görev yaptığı dönemde Netanyahu’yu Londra’da ağırladı. 2017 yılındaki görüşme sırasında Netanyahu’nun,  Dışişleri Bakanlığı'ndaki özel banyosunu kullanmak istediğini belirten Johnson, banyoyu ona tahsis ettiğini dile getirdi.

Johnson, ancak daha sonra yapılan rutin güvenlik taramalarında, banyoda bir dinleme cihazı bulunduğunu açıkladı.

Johnson, kitabında bu durumu “tesadüf olabilir ya da olmayabilir” şeklinde nitelendirirken, olayın detaylarına daha fazla değinmedi.

Bu gelişmenin yaşandığı dönem, İsrail’in Beyaz Saray’a da dinleme cihazları yerleştirdiğine dair iddiaların gündeme geldiği bir zamana denk geliyordu. Ancak bu olay sonrası İsrail ile resmi bir temas kurulup kurulmadığı ya da diplomatik bir tepki verilmediğine dair net bir bilgi bulunmuyor.

İsrail, aynı dönemde Beyaz Saray'a dinleme cihazı yerleştirmekle suçlanmıştı.

2016-2018 yılları arasında dışişleri bakanı olarak görev yapan Johnson’ın bu iddialarını paylaştığı “Unleashed” adlı kitabının 10 Ekim’de yayımlanması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa