Hizbullah: Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 17 İsrail askeri öldü

Hizbullah yaptığı yazılı açıklamayla Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 17 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 00:32
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 00:37
Hizbullah: Lübnan'ın güneyindeki çatışmalarda 17 İsrail askeri öldü
AA
Kaynak AA

Hizbullah, Lübnan'ın güneyinde devam eden çatışmalarda 17 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Hizbullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, "operasyon odasının güvenilir saha kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre, bu çatışmalarda 17 İsrail askerinin hayatını kaybettiği" belirtildi.

İsrail: 9 asker kaybettik

Öte yandan, İsrail ordusu, kara saldırılarının başladığı 30 Eylül'den bu yana Lübnan'daki çatışmalarda 9 askerinin öldüğünü açıkladı. İsrail, 30 Eylül'de Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a ait altyapıyı hedef alan yoğun kara operasyonlarına başladığını duyurmuştu.

Artan şiddet: 1374 sivil hayatını kaybetti

Hizbullah ile İsrail arasında 8 Ekim 2023'ten beri devam eden çatışmalar, Lübnan’ın çeşitli bölgelerinde yoğunlaşmış durumda. İsrail ordusu, 17-18 Eylül tarihlerinde Hizbullah’ın kullandığı çağrı cihazları ve telsizleri hedef alarak imha etti. 23 Eylül'de ise Lübnan'ın güneyi, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenlendi. Lübnan makamlarına göre, bu operasyonlarda 104'ü çocuk, 194'ü kadın olmak üzere toplam 1374 kişi yaşamını yitirdi.

Hizbullah Lideri Nasrallah'ın ölümü

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, İsrail’in 27 Eylül'de Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldüğü bildirildi. İsrail’in bombardımanı sonucunda ülkede yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Göç dalgası, Lübnan’ın güneyinden başkent Beyrut’a ve kuzey bölgelere yönelirken, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği belirtiliyor.

Hizbullah, İsrail’in saldırılarına roket ve füze atışlarıyla karşılık veriyor. Bu saldırılar genellikle İsrail'deki askeri üsleri hedef alıyor. İsrail tarafında ise bu saldırılar sonucunda büyük bir hasar rapor edilmedi.

Çatışmaların şiddeti, bölgedeki gerilimi artırırken, Lübnan'da yaşanan insani kriz giderek derinleşiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa