Beşiktaş, Eintracht Frakfurt'a İstanbul'da 3-1 yenildi

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nin ikinci haftasında ağırladığı Alman ekibi Eintracht Frankfurt’a 3-1 mağlup oldu.

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 00:44
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 00:54
Beşiktaş, Eintracht Frakfurt'a İstanbul'da 3-1 yenildi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Tüpraş Stadı’nda oynanan karşılaşmada konuk ekibe galibiyeti getiren goller, 19. dakikada penaltıdan Omar Marmoush, 22. dakikada Dina Ebimbe ve 82. dakikada Ansgar Knauff'tan geldi. Beşiktaş’ın tek golünü ise 90+3. dakikada Arthur Masuaku kaydetti.

Bu mağlubiyetle birlikte Beşiktaş, Avrupa Ligi’ndeki ikinci yenilgisini yaşadı. Hollanda ekibi Ajax’ın ardından Frankfurt karşısında da puan alamayan siyah-beyazlılar, bu iki maçta kalesinde toplam 7 gol görürken, rakip fileleri yalnızca 1 kez havalandırabildi.

Eintracht Frankfurt ise bu galibiyetle Avrupa Ligi’ndeki ilk 3 puanını alarak puanını 4’e yükseltti.

Tartışmalı pozisyon: Kırmızı kart beklentisi boşa çıktı

Maçın 8. dakikasında Ciro Immobile, ceza sahasına girerken Robin Koch ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem John Beaton, VAR’ın uyarısıyla pozisyonu monitörden izledi. Ancak son oyuncu durumundaki Immobile’nin ofsaytta olduğuna karar vererek kırmızı kart ihtimalini ortadan kaldırdı. Bu karar, Beşiktaşlı oyuncuların kırmızı kart beklentisini boşa çıkardı.

Immobile Avrupa'da ilk kez penaltı kaçırdı

Beşiktaş, 26. dakikada Rafa Silva’nın ceza sahası içindeki şutunda topa elle müdahale eden Koch’un hareketi nedeniyle penaltı kazandı. Ancak 27. dakikada penaltı atışını kullanan Ciro Immobile, Eintracht Frankfurt’un Brezilyalı kalecisi Kaua Santos’a takıldı. Santos, sağına uzanarak topu kornere çeldi ve Immobile’nin bu kritik fırsatı değerlendirmesini engelledi. Immobile, Avrupa kupalarında kullandığı 9 penaltıdan ilk kez birini kaçırmış oldu.

Santos kalesinde devleşti

Eintracht Frankfurt’un kalecisi Kaua Santos, karşılaşmanın kahramanlarından biri oldu. Santos, sadece Immobile’nin penaltısını kurtarmakla kalmadı, maç boyunca Beşiktaş’ın birçok tehlikeli pozisyonunu da engelledi. 6. dakikada Ndour, 37. dakikada Rafa Silva, 45+1. dakikada Immobile ve 85. dakikada Salih Uçan’ın şutlarında başarılı kurtarışlar yapan Santos, ayrıca 86. dakikada Mustafa Hekimoğlu’nun kafa vuruşunu da çıkardı. Toplamda 6 kritik kurtarışa imza atan Santos, Frankfurt’un galibiyetinde kilit rol oynadı.

Alman takımlarına şansı tutmuyor

Beşiktaş, Alman takımlarına karşı Avrupa arenasında şanssız bir grafik sergilemeye devam ediyor. Bu maçla birlikte siyah-beyazlı ekip, Alman temsilcilerine karşı çıktığı 14. karşılaşmada 11. yenilgisini aldı. Beşiktaş, bu maçlarda sadece 2 galibiyet alırken, 1 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa