Sinan Ateş davasındaki 2 kişinin tahliyesine itiraz...

Savcı, Sinan Ateş davasındaki 2 kişinin tahliyesine itiraz etti. İşte haberin detayları ve son gelişmeler...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 04:21
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 04:21
Sinan Ateş davasındaki 2 kişinin tahliyesine itiraz...
EP
Esra Polat Editör

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davada tahliye edilen iki sanıkla ilgili duruşma savcısı itirazda bulundu. Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Serdar Öktem ve beraat eden Çağlar Zorlu'nun tahliye kararlarına savcılık tarafından karşı çıkıldı.

Savcının İtiraz Gerekçeleri

Öktem, iddianameye göre cinayeti işleyen tetikçinin kaçırılmasına katılmakla suçlanıyor ve dosyası davadan ayrılmıştı. Savcılık, Öktem'in tahliyesine ilişkin itirazında, sanığın "tasarlayarak kasten öldürmeye yardım" suçundan yargılandığını ve suçun vasıf ve mahiyeti ile kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunduğunu vurguladı. Ayrıca, isnat edilen suçun ceza miktarının yüksekliği ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağı gerekçeleriyle tahliye kararının uygun olmadığını belirtti.

Sinan Ateş'in adres bilgilerini tetikçiye verdiği iddia edilen Zorlu’nun tahliyesine itiraz eden savcı, sanığa atfedilen suçun niteliği ve mevcut delillerin kuvvetli suç şüphesini işaret ettiğini söyledi. Ayrıca, Zorlu’nun yargılamadan kaçma tehlikesinin bulunduğunu ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz olacağını savunarak tahliye kararına karşı çıktı.

Bu gelişmeler, dava sürecinde tahliyelere yönelik hukuki tartışmaların devam edeceğini gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa