BM'den Rus gazeteciyle ilgili açıklama...

Birleşmiş Milletler akreditasyon derecesi düşürülen Rus gazeteciyle ilgili açıklama yaptı. İşte haberin detayları...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 04:36
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 04:36
BM'den Rus gazeteciyle ilgili açıklama...
EP
Esra Polat Editör

Birleşmiş Milletler (BM), 79. BM Genel Kurulu sırasında Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a soru sormaya çalışması engellenen ve ardından akreditasyon derecesi düşürülen "Russia 1" televizyonunun büro şefi Valentin Bogdanov'un basın erişim kurallarını ihlal ettiğini açıkladı.

BM'den Açıklama

BM Akreditasyon Birimi, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Basın Erişim Kurallarının BM Genel Kurulu döneminde hem internet sayfasında hem de akreditasyon formunda açıkça belirtildiğini vurguladı. Açıklamada, Bogdanov'a ihlal ettiği kurallar hakkında bilgi verildiği ve "Yüksek güvenlik önlemleri alınan BM Genel Kurulu döneminde bu kuralların ihlal edildiği" ifade edildi. BM, tüm temsilcilerin ve gazetecilerin bu kurallara uymayı taahhüt ettiğini ve güvenliği sağlamak amacıyla kuralların uygulandığını belirtti.

Bogdanov'un basın akreditasyonunun tamamen iptal edilmediği, sadece derecesinin düşürüldüğü ve BM toplantılarını takip etmeye devam edebileceği bildirildi.

Bogdanov'un İddiaları

Bogdanov, yaşadığı olayı anlatırken, BM Genel Kurulu'nun ilk gününde gazeteciler için kısıtlama bulunmayan bir alanda Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a soru sormak istediğini belirtti. Ancak Almanya Daimi Temsilciliğinde görev yapan bir diplomatın kendisine fiziksel müdahalede bulunduğunu iddia etti. Bogdanov, BM'nin kendisine bir hafta sonra kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle akreditasyonunun derecesinin düşürüldüğünü bildirdiğini söyleyerek, "Sadece işimi yaptığım için cezalandırıldım" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa