Ankara'daki kazada taksi şoförü öldü

Ankara çevreyolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan ticari taksi bariyerlere saplandı. Kazada taksi sürücü E.Ç. hayatını kaybetti.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 05:20
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 05:20
Ankara'daki kazada taksi şoförü öldü
EP
Esra Polat Editör

Ankara Çevre Yolu'nda meydana gelen kazada, Emirhan Ç. (41) yönetimindeki 06 T 3531 plakalı taksi, Yenimahalle'den Gölbaşı'na doğru ilerlerken Keçiören yol ayrımında refüjdeki bariyere çarptı.

Olay Yerine Ekipler Sevk Edildi

Kazanın ihbar edilmesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bariyerin saplandığı araçta sıkışan sürücü Emirhan Ç., olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kaza Sonrası Temizlik Çalışmaları

Kazanın ardından hurdaya dönen aracın parçaları Karayolları ekipleri tarafından kaldırılarak yol tekrar trafiğe açıldı.

Türkiye'deki trafik kazalarının başlıca üç nedeni

Hız ihlali

Trafik kurallarına uymayarak aşırı hız yapma, kazaların en yaygın nedenlerinden biridir. Hız limitlerinin üzerinde seyretmek, sürücülerin araçlarını kontrol etmelerini zorlaştırır ve kaza riskini artırır.

Alkollü araç kullanımı

Alkollü sürüş, sürücülerin reflekslerini ve karar verme yeteneklerini olumsuz etkiler. Bu durum, kazalara yol açan önemli faktörlerden biridir.

Dikkatsizlik ve tedbirsizlik

Sürücülerin yola odaklanmaması, cep telefonu kullanımı, yorgunluk gibi dikkat dağınıklıkları, kazaların üçüncü büyük nedenidir. Bu tür ihmal ve tedbirsizlikler, ani karar verme durumlarında kazaya neden olabilir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa