Gazze'de görev yapmış ABD'li doktorlardan Biden ve Harris'e mektup

Gazze'de görev yapmış ABD'li 99 doktor, Joe Biden ve Kamala Harris'e mektup yazarak İsrail'e verilen desteğin durdurulmasını istediler...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 05:40
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 05:40
Gazze'de görev yapmış ABD'li doktorlardan Biden ve Harris'e mektup
EP
Esra Polat Editör

ABD'li 99 doktor, Gazze'de gönüllü olarak sağlık hizmeti verdikleri sırada şahit oldukları insani krizi dile getiren bir mektupla ABD Başkanı Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e seslendi. Mektupta, İsrail'in saldırılarının neden olduğu bebek ölümleri, salgın hastalıklar ve insan hakları ihlalleri hakkında derin endişeler paylaşıldı.

"Gazze'de İnsanlık Dramına Tanık Olduk"

Mektupta doktorlar, "Bazılarımız gazi ve yedek askeriz. Çok dinli ve çok etnikli bir grubuz. Hiçbirimiz 7 Ekim'de Filistinli gruplar ve İsrail'deki kişiler tarafından işlenen dehşeti desteklemiyoruz." ifadeleriyle, hiçbir tarafın şiddetini onaylamadıklarını vurguladılar. Ancak, Gazze'de yaşananların boyutunun tahmin edilenden çok daha büyük olduğu ve 118 bin 908'den fazla insanın hayatını kaybetmiş olabileceği ifade edildi.

İsrail'e Silah Ambargosu Çağrısı

Doktorlar, ABD hükümetine, İsrail'e verilen askeri desteğin kesilmesi çağrısında bulunarak, tüm Filistinli silahlı gruplarla birlikte İsrail'e uluslararası silah ambargosu uygulanması gerektiğini belirttiler. Mektupta, "Hükümetimiz Gazze ve İsrail halkının başına gelenlerden daha kötü bir felaketi önlemek için derhal harekete geçmelidir." ifadeleri kullanıldı.

"Bebekler Zehirli Su İle Yapılan Mama İle Besleniyor"

Mektupta, özellikle Gazze'de annelerin, düşük kilolu bebeklerine temiz suya erişemediği için zehirli suyla yapılmış mama verdiği gibi acı gerçekler paylaşıldı. Doktorlar, dünyanın bu masum kadınları ve bebekleri terk ettiğini asla unutamayacaklarını belirttiler.

"Gazze'de Bir Bebeğin Beynini İlk Kez Elime Aldım"

Ortopedi cerrahı Mark Perlmutter, Gazze'deki durumun dehşetini vurgulayarak, "Gazze, bir bebeğin beynini ilk kez elime aldığım yerdi." ifadelerini kullandı. Ayrıca, küçük çocukların İsrailli askerler tarafından "kazara" vurulmasının mümkün olmadığını belirtti.

"Bu Çılgınlığa Hemen Son Verin"

Doktorlar, Biden ve Harris'ten Gazze'de devam eden trajediye bir son vermelerini talep ederek mektuplarını şu cümlelerle sonlandırdılar: "Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, sizden ricamız şu: Bu çılgınlığa hemen son verin."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa