Beyrut'ta çok sayıda patlama meydana geldi

İsrail hava saldırılarının sürdüğü Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde peş peşe patlamalar meydana geldi...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 06:30
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 06:30
Beyrut'ta çok sayıda patlama meydana geldi
EP
Esra Polat Editör

İsrail'in hava saldırılarının sürdüğü Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde, art arda şiddetli patlamalar meydana geldi. Patlamaların, Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'i hedef aldığı öne sürüldü.

Beyrut’un Güneyinde Şiddetli Patlamalar

İsrail’in Beyrut’un güneyine yönelik saldırılarının son günlerde yoğunlaştığı belirtilirken, 23 Eylül’den bu yana yaşanan en büyük patlamalardan biri meydana geldi. Patlamalar, bölgedeki binalarda büyük sarsıntılara neden oldu.

ABD merkezli Axios haber platformunun İsrailli yetkililere dayandırdığı haberine göre, saldırının hedefinin Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın muhtemel halefi olarak görülen Haşim Safiyuddin olduğu iddia edildi. Safiyuddin, Hizbullah Hareketi Yürütme Konseyi Başkanlığı görevini yürütüyor ve örgütün en önemli isimlerinden biri olarak biliniyor.

Saldırının Sonuçları Henüz Bilinmiyor

Barak Ravid tarafından kaleme alınan haberde, saldırının sonuçları hakkında henüz net bir bilgi olmadığı belirtilirken, Lübnan medyasından gelen bilgilere göre, bu saldırının Hasan Nasrallah'ın ölümüne neden olan saldırıdan daha büyük olduğu ifade edildi.

İsrail tarafından saldırıya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Bölgede tansiyonun yüksek olduğu bu dönemde, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor.

24 saatte Lübnan'a düzenlenen saldırılar

İsrail ordusunun Lübnan'a son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 37 kişinin hayatını kaybettiği, 151 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında meydana gelen can kayıplarına ilişkin bilgi verdi. Yazılı açıklamada, saldırılarda 37 kişinin yaşamını yitirdiği ve 151 kişinin yaralandığı ifade edildi.

İsrail ordusu, Hizbullah'la 8 Ekim 2023'ten beri süren kontrollü çatışmalar kapsamında, 23 Eylül'den itibaren Lübnan'ın başkenti Beyrut'un yanı sıra güney bölgeleri, Bekaa Vadisi ve Baalbek’e yüzlerce hava saldırısı düzenledi.

Bölgede tansiyonun her geçen gün daha da arttığı ve sivillerin ağır şekilde etkilendiği saldırılar, Lübnan'daki sivil kayıpların artmasına neden oluyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa