Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına yeni atama...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte haberin detayları...

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 06:50
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 06:50
Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığına yeni atama...
EP
Esra Polat Editör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yürürlüğe giren atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu karara göre, Adalet Bakan Yardımcılığı görevine Mehmet Yılmaz getirildi. Atama, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3. maddelerine dayanılarak yapıldı.

Yusuf Karaloğlu Danıştay Üyesi Olarak Seçildi

Öte yandan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu, Danıştay Üyesi olarak seçildi. Karaloğlu’nun bu yeni göreviyle birlikte boşalan Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’ne ise Hasan Yıldırım atandı.

MGK Bildirisi yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı, 3 saat 45 dakika sürdü. Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, Türkiye'nin İsrail'in insanlık dışı saldırıları karşısında Lübnan'a desteği teyit edildi. Bildiride, "Türkiye, millet ve devlet olarak kardeş Lübnan halkının ve hükümetinin yanında olacaktır" ifadesi yer aldı. Aynı zamanda, İsrail’in Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ni istenmeyen kişi ilan ederek ülkeye girişini yasaklaması, "hukuk tanımazlığın son örneği" olarak kınandı.

MGK bildirisinde, Türkiye’nin PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ gibi terör örgütlerine karşı hem yurt içinde hem de yurt dışında yürüttüğü operasyonların azim ve kararlılıkla devam ettiği vurgulandı. Ayrıca, Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerine yönelik faaliyetlerin kesintisiz süreceği belirtilerek, milli güvenliğe zarar verebilecek her türlü girişimin engelleneceği ifade edildi.

Toplantıda, komşu ülke Irak ile terör örgütlerine karşı iş birliğinin artırılması konusunda kararlılık vurgulandı. PKK/KCK-PYD/YPG gibi örgütlere karşı mücadelenin Irak ile ortaklaşa sürdürüleceği belirtilirken, Irak halkının güvenliği, huzuru ve refahına verilen önem bir kez daha dile getirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa