İYİ Parti'den Suriyelilerin vatandaşlıklarının iptali için çağrı...

İYİ Parti cephesinden Suriyelilerin vatandaşlıklarının iptali için 'dava' çağrısı yapıldı. Partinin yaptığı başvuruların dilekçeleri paylaşıldı.

EP
Esra Polat Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 07:50
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 07:50
İYİ Parti'den Suriyelilerin vatandaşlıklarının iptali için çağrı...
EP
Esra Polat Editör

İYİ Parti, Suriyelilere verilen vatandaşlıkların iptali için Danıştay ve Ankara İdare Mahkemesi’ne açtığı davaların dilekçelerini kamuoyuyla paylaşarak, vatandaşları benzer hukuki başvurular yapmaya davet etti. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun döviz ve gayrimenkul karşılığında Suriyelilere verilen vatandaşlıkların iptali için açtığı davaların ardından, parti web sayfasında örnek dilekçeler yayınlayarak vatandaşlara yol gösterdi.

İYİ Parti'nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Suriyeli sığınmacılara ve yabancılara satılan vatandaşlıkların iptali için hukuki adımlar atıldığı belirtildi. Açıklamada, "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" ifadesiyle vatandaşlar, partinin web sitesinde yer alan örnek dilekçeler aracılığıyla Danıştay ve Ankara İdare Mahkemesi’ne başvurularını yapmaya davet edildi.

İYİ Parti’nin internet sitesinde paylaşılan dilekçeler, vatandaşların Suriyelilere mülk edinme karşılığında verilen vatandaşlıkların kanuna aykırı olduğunu iddia ederek, iptal edilmesi için başvuru yapmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Paylaşımda, bu adımın milli güvenlik, sınır ve egemenlik haklarına yönelik bir tehdit olduğu vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa