ABD'de işçiler greve gitti! İnsanlar tuvalet kağıdı raflarına saldırdı

ABD'de liman işçilerinin greve gitmesi üzerine tuvalet kağıdı tedariki ile ilgili sorun yaşanacağı endişesine kapılanlar tuvalet kağıdı raflarını boşalttı.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 08:52
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 09:23
ABD'de işçiler greve gitti! İnsanlar tuvalet kağıdı raflarına saldırdı
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Koronavirüs döneminde yaşanan tuvalet kağıdı krizi, bu kez liman işçilerinin greve gitmesiyle patlak verdi. Yaşanan krizin adresi ise ABD (Amerika Birleşik Devletleri) oldu.

ABD'nin doğu ve güney bölgelerindeki limanlarda çalışan işçilerin greve gitmesi, halk arasında tuvalet kağıdı tedarikinde sorunlar yaşanacağı endişesine yol açtı.

Bu durum, tüketiciler arasında panik satın alımlarına neden oldu ve birçok mağazanın tuvalet kağıdı rafları hızla boşaldı. Yetkililer ise grevin tuvalet kağıdı ve benzeri temel ürünlerde ciddi bir tedarik sorunu yaratmayacağını vurguladı.

"Kağıt ürünlerinin tedarikinde ciddi bir aksaklık beklemiyoruz"

AF&PA (Amerikan Orman ve Kağıt Derneği) Başkanı Heidi Brock, konuya ilişkin bir yaptığı açıklama yaptı. Brock, liman işçileri tarafından başlatılan greve ilişkin "tuvalet kağıdı kıtlığı" haberlerinin farkında olduklarını dile getirdi.

Brock, üyelerinin ihracat yapabilmesi için ILA (Uluslararası Liman İşçileri Sendikası) ile USMX (Birleşik Devletler Denizcilik İttifakı) arasında bir an önce uzlaşmaya varılması gerektiğini belirtti. Bununla birlikte grevin, kağıt ürünlerinin tedarikinde ciddi bir aksaklık yaratmasının beklenmediğini ifade etti.

"Kağıt ürünlerinin yüzde 85'ini yerli üreticiler karşılıyor"

Brock, aynı zamanda ülkedeki kağıt havlu, tuvalet kağıdı ve peçete gibi kağıt ürünlerinin neredeyse yüzde 85'inin yerli üreticiler tarafından karşılandığını vurguladı.

Kağıt mendil ürünlerinin yıl boyunca üretildiğini ve sevkiyatının devam ettiğini belirten Brock, AF&PA üyelerinin demir yolu ve kara yolu aracılığıyla ürünleri mağazalara ulaştırmaya devam edeceğini ekledi.

Grev nasıl başladı?

Grev, doğu ve güneydeki limanlarda yaklaşık 45.000 işçiyi temsil eden ILA ile işveren temsilcisi USMX arasında yeni sözleşme müzakerelerinde anlaşmazlık yaşanmasıyla başladı. İşçiler, 6 yıllık süreçte yüzde 77 oranında maaş artışı talep ederken işverenler bu oranı yüzde 50'de tutmayı önerdi.

Biden yönetimi, taraflar arasında uzlaşma sağlanması için baskı yapmasına rağmen anlaşma sağlanamadı ve sendika üyeleri otomasyon ve maaş artışı konularındaki uyuşmazlıklar nedeniyle grev başlattı. Bu, 1977'den bu yana sendikanın ilk büyük çaplı grevi olarak dikkat çekti ve 36 limanda sevkiyatların aksamasına neden oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa