İsrail, uluslararası futboldan men edilecek

Orta Doğu'yu kana bulayan İsrail'e futboldan da yasak gelebilir. İsrail'in men edilmesi için imza kampanyası başlatıldı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 09:05
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 09:55
İsrail, uluslararası futboldan men edilecek
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

1 yıldır başta Gazze olmak üzere Orta Doğu'da katliamını her geçen gün artıran İsrail, çocuk, kadın, yaşlı demeden hedef almaya devam ediyor. 

7 Ekim 2023'ten bu yana artan saldırılarda, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 41 bin 788'e ulaşırken, 96 bin 794  kişi yaralandı.

Gözünü kan bürüyen İsrail Filistin'in ardından önce Lübnan'a sonra da İran'a saldırdı. Hizbullah lider Nasrallah bu saldırılarda öldürüldü.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya siyaset arenasının ardından futbol dünyasından da tepki geldi. 

Fransa'da aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa (partisinden Milletvekili Thomas Portes, FIFA'nın İsrail'i tüm uluslararası futbol müsabakalarından men etmesi için change.org sitesinde imza kampanyası başlattı.

FIFA sitesinde başlatılan İmza kampanyasına, Avrupa'da ve Kuzey Afrika'da kamuya mal olmuş birçok isim destek verdi.

Kampanyanın açıklamasında, dünyanın 11 aydır Gazze'de devam eden bir soykırıma tanık olduğu belirtilirken, bu soykırımın bölgede onlarca yıldır devam eden işgal ve abluka kapsamında yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, bölgede 92 Filistinli futbolcunun hayatını kaybettiği ve Gazze'deki spor için kullanılan altyapının tamamen harabeye döndüğü aktarılan açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşının ardından Rusya ve Belarus'un uluslararası spor müsabakalarından men edildiği hatırlatıldı.

İmza atanlar arasında LFI Meclis Grup Başkanvekili Mathilde Panot, Belçikalı Milletvekili Malik Ben Achour, Faslı oyuncu Ouidad Elma ve Yunanistan'ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis de yer alıyor.

Açıklamada, bugün FIFA'nın, İsrail'in uluslararası futboldan men edilmesi için Filistin'in yaptığı başvuruyu değerlendireceği ifade edilirken, FIFA'ya üye olan 221 derneğe, bu kurumun iç tüzüğünde belirtildiği üzere insan haklarını savunma taahhüdünde bulunduğu belirtildi. 

Beşiktaş'ın rakibi men edilecek mi? 

Hapoel Tel Aviv, , Maccabi Tel Aviv İsrail'in bilinen takımlarından. Maccabi Tel Aviv, Avrupa Kupası mücadelesinde Beşiktaş ile eşleşti. İsrail takımı maç için önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelecek. İsrail, takımının olası men durumunda ise siyah beyazlılar hükmen galip sayılabilir. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa