Çankaya Belediyesinden kantini olmayan okullara destek!

Çankaya Belediyesi, kantini olmayan ilkokullara destek olmak için harekete geçti. Belediye, öğrencilerin öğle yemeklerini karşılıyor.

Ecem Çetin Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 09:08
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 09:51
Çankaya Belediyesinden kantini olmayan okullara destek!
Ecem Çetin Muhabir

2024-2025 Eğitim ve Öğretim dönemi 9 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı. Milyonlarca öğrenci, sıralarına, öğretmenlerine ve derslerine kavuştu. 

Öğrenciler için 9 aylık sürecek bir maraton başladı. 

Belediyeler, okulların açılmaya başlamasıyla birlikte okullara ve öğrencilere birçok konuda destek sunuyor. 

Okullarda bakım- onarım çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, son olarak kantini olmayan okullar için harekete geçti. 

Belediye, öğrencilerin öğle yemeklerini karşılıyor. 

"15 okulda yaklaşık 2 bin 600 öğrenciye ulaşıyor"

Çankaya Belediyesi, ilçedeki ilkokul öğrencilerine sunduğu sıcak öğle yemeği uygulamasıyla hem ailelerin bütçesine katkı sağlıyor hem de çocukların sağlıklı beslenmesine destek oluyor. Bu hizmet, kantini olmayan 15 okulda yaklaşık 2 bin 600 öğrenciye ulaşıyor.

Belediyenin halkçı belediyecilik anlayışı doğrultusunda başlattığı bu uygulama, ekonomik zorluk yaşayan ailelerin çocuklarına destek olmayı amaçlıyor. Çankaya Belediyesinin görevlendirdiği ekipler, her gün hijyenik koşullarda, el değmeden hazırlanan yemekleri, ısıyı koruyan kaplar içerisinde okullara teslim ediyor. Öğrenciler, beslenme saatinde sıcak yemeklerini sıralarında alıyor.

Çankaya Belediyesi'nin yemek desteğinden yaklaşık 2 bin 600 ilkokul öğrencisi faydalanıyor. Kantinsiz 15 okulda sürdürülen bu hizmet kapsamında, hafta içi her gün farklı menüler hazırlanarak çocukların dengeli ve sağlıklı beslenmesi hedefleniyor. Bu şekilde hem öğrencilerin fiziksel gelişimleri destekleniyor hem de ailelerin maddi yükü hafifletiliyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa