Hırsızlıkta bir ilk! Yemek yaptı, çamaşırları astı...

Galler'de bir kadının evine giren hırsızın yemek yapıp çamaşırları asması herkesi şaşkınlığa uğrattı. İşte olayın ayrıntıları...

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 09:10
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 10:03
Hırsızlıkta bir ilk! Yemek yaptı, çamaşırları astı...
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Galler'de oldukça ilginç ve şaşırtıcı bir hırsızlık olayı meydana geldi. 36 yaşındaki Damian Wojnilowicz, bir kadının evine izinsiz girerek hırsızlık yapmak yerine ev işleriyle uğraştı.

Kadının evine giren Wojnilowicz, çamaşırları asıp alışveriş poşetindeki ürünleri dolaba yerleştirdi ve mutfakta yemek yaptı. Kadın, işten eve döndüğünde bahçedeki eşyaların yer değiştirdiğini fark etti. Geri dönüşüm kutusunun boşaltıldığı, hatta kuş yemliklerinin bile doldurulmuş olduğu göze çarptı.

Evde yemek ve temizlik yapması şaşkınlığa uğrattı

Eve girildiğinde ise durum daha da şaşırtıcıydı. Dolaptan çıkarılan malzemelerle yemek yapılmış, alışveriş ürünleri buzdolabına düzgünce yerleştirilmişti. Eski mutfak eşyaları çöpe atılmış ve yenileriyle değiştirilmişti.

Ayrıca, diş fırçalarının başlıkları değiştirilmiş ve oturma odasında bir kase dolusu şeker bırakılmıştı. En ilginç detay ise hırsızın geride "Endişelenme, mutlu ol, yemek ye." yazılı bir not bırakmış olmasıydı. Olay sonrası kadın, korktuğu için bir süre evinde kalamayarak arkadaşının yanında yaşamaya karar verdi.

Daha önce başka bir eve de girdiği anlaşıldı

Wojnilowicz'in 29 Temmuz’da da başka bir eve girdiği ortaya çıktı. Güvenlik kamerası uyarısı alan ev sahibi, Wojnilowicz’in bahçede gezindiğini gördü. Eve giren hırsız; duş aldı, kıyafetlerini yıkadı ve evdeki yiyecek-içecekleri tüketti. Ev sahibinin damadının müdahalesiyle sarhoş bir şekilde elinde kadehle evden çıktı ancak kısa sürede yakalandı. Wojnilowicz'in kimliği, DNA'sının ilk olay yerinde bulunması ile tespit edildi.

Zor zamanlar geçirdiği öğrenildi

Mahkemede Wojnilowicz'in evsiz olduğu ve zor zamanlar geçirdiği, mağdurlardan özür dilediği belirtildi. İki hırsızlık suçlamasını kabul eden Wojnilowicz, Cardiff Kraliyet Mahkemesi'nde 22 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hakim Christian Jowett, olayların "mağdurların evlerine büyük bir müdahale" olduğunu vurguladı. Wojnilowicz’in daha önce saldırı, kamu düzenini bozma ve teslim olmama gibi suçlardan sabıkası bulunduğu öğrenildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa