Orta Doğu'da gerginlik tırmanıyor! Biden'dan topyekûn savaş açıklaması

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in saldırılarıyla gerginliğin tırmandığı Orta Doğu'da topyekûn bir savaş çıkacağını düşünmediğini söyledi.

BF
Banu Fırıncılar Muhabir
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 09:29
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 10:18
Orta Doğu'da gerginlik tırmanıyor! Biden'dan topyekûn savaş açıklaması
BF
Banu Fırıncılar Muhabir

Gözünü kan bürüyen İsrail, Lübnan'ı hem hava saldırıları hem de kara harekatı ile hedef almayı sürdürüyor. Saldırılar sonucunda çok sayıda sivilin öldüğü biliniyor. Güvenli bölgelere göç etmeye çalışan halk perişan olmuş durumda. ABD (Amerika Birleşik Devletleri) ise İsrail'in bu saldırılarını "kendini savunma hakkı" olarak görüyor.

Topyekûn savaş çıkar mı?

Beyaz Saray'da basın mensuplarının konuya dair sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail tarafından Lübnan'a yönelik gerçekleştirilen saldırıları değerlendirdi. Biden'a gergin bir ortamın hakim olduğu Orta Doğu'da topyekûn bir savaşın engellenip engellenemeyeceğine dair düşünceleri soruldu.

Bunun üzerine Biden, topyekûn bir savaş çıkacağını düşünmediğini söyledi. Muhtemel bir topyekûn savaştan uzak durmanın mümkün olduğunu dile getiren Biden, bu yolda önemli ölçüde çaba harcanması gerektiğini işaret etti.

İsrail'e yardım için ABD güçleri gönderilecek mi?

ABD, vadedilmiş topraklar hayali ile Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'e destek veriyor. ABD güçlerinin İsrail'e yardımda bulunmak için yollanıp yollanmayacağına dair bir soruyu yanıtlayan Biden, ülkesinin halihazırda İsrail'e yardım ettiğini kaydetti. Biden, ABD'nin İsrail'i koruyacağını aktardı.

Biden tarafından yapılan bu açıklamalar, 1 Ekim günü İran'ın yaklaşık 200 balistik füze ile İsrail'e saldırması sonrası geldi. İsrail'in İran'ın nükleer tesislerine yönelik muhtemel bir saldırısını desteklemediğini söyleyen Biden, söz konusu ülkeye orantılı bir şekilde misilleme yapılması gerektiğini vurgulamıştı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa