Depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçede yapılandırma süreleri uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen dört il ve iki ilçede yapılandırma başvuru ve ödeme sürelerinin uzatıldığı bildirildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 10:01
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 10:19
Depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçede yapılandırma süreleri uzatıldı
AA
Kaynak AA

"Asrın Felaketi" olarak anılan Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen dört il ve iki ilçe için yeni bir karar verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bazı iller ve ilçelerdeki vergi mükelleflerine yönelik yapılandırma başvuru ve ödeme sürelerinin uzatıldığını duyurdu. Söz konusu düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlandığı ve böylece yürürlüğe girdiği görüldü.

6 Şubat depremlerinden etkilenen Malatya, Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman illerinin yanı sıra Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri, daha önce ilan edilen mücbir sebep hali kapsamına alınmıştı. Bu kapsamda mücbir sebep hali, 30 Kasım 2024 tarihine kadar uzatılmıştı.

İlgili düzenleme, bu bölgelerdeki vergi mükelleflerinin 7440 sayılı Kanun hükümlerinden yararlanabilmeleri için yapılacak başvuru ve ödeme sürelerini yeniden belirledi.

Başvuru ve ödemeler için son tarihler belli oldu

Düzenlemeye göre; mücbir sebep hali kapsamındaki bu bölgelerde bulunan borçlu mükellefler, yapılandırma başvurularını 28 Şubat 2025 Cuma gün sonuna kadar gerçekleştirebilecek.

Ayrıca, yapılandırılan borçların ilk taksitlerinin (peşin ödeme de dahil) ödenmesi için verilen süre 31 Mart 2025'e kadar uzatıldı ancak bu tarihin resmi tatile denk gelmesi nedeniyle ödemeler, 2 Nisan 2025 Çarşamba gün sonuna kadar yapılabilecek.

İkinci taksit ödemeleri 30 Nisan 2025'e kadar yapılabilecek olup diğer taksitler ise her ay bu tarihten itibaren ödenmeye devam edecek.

Bu düzenleme; il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıkları gibi tüm alacaklı kurumlar için de geçerli olacak.

Borçlu olan vatandaşlar, dört il ve iki ilçedeki ilgili dairelere başvurarak yapılandırma işlemlerini tamamlayabilecek ve borçlarını bu süre zarfında ödeyebilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa