Biden kasırga bölgesine bir hafta sonra gidebildi

ABD Başkanı Joe Biden, geçtiğimiz haftadan itibaren Helene Kasırgası'nın günlerce vurduğu Florida ve Georgia'yı ziyaret etti.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 10:28
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 11:35
Biden kasırga bölgesine bir hafta sonra gidebildi
AA
Kaynak AA

Biden, kasırga mağdurlarını ziyaret etti

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Joe Biden, Helene Kasırgası'ndan etkilenen Florida ve Georgia eyaletlerinde incelemelerde bulundu. Kasırganın vurduğu bölgeleri ziyaret eden Biden, vatandaşlarla bir araya gelerek onların yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

Biden, mağdurlara destek sözü verdi

Georgia’nın Ray City bölgesinde kasırgadan etkilenen insanların durumuna dikkat çeken Biden, "Sizi görüyorum, sizinle yas tutuyorum ve söz veriyorum arkanızda olacağım." ifadelerini kullandı. Kasırga sonrası yaşamın normale dönebilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirten Başkan Biden, mağdurlara en kısa sürede yardım ulaştırmanın önemini vurguladı.

Helene Kasırgası'nın etkisi büyük oldu

ABD Ulusal Kasırga Merkezi, büyük felakete neden olan Helene Kasırgası'nın geçtiğimiz hafta Florida eyaletini saatte 225 kilometre hıza kadar ulaşarak vurduğunu açıklamıştı. Kasırga, Florida’nın ardından Georgia, Virginia, North (Kuzey) Carolina, South (Güney) Carolina ve Tennessee eyaletlerini de etkisi altına almıştı.

Milyonlarca kişi elektriksiz kaldı

Kasırganın ilk vurduğu Florida’da 1,2 milyonu aşkın, Georgia’da 1 milyon, South (Güney) Carolina’da 1,3 milyon ve North (Kuzey) Carolina’da 600.000 ev ve iş yerinde elektrik kesintileri yaşandı. Kasırga nedeniyle bu eyaletlerdeki altyapı büyük hasar gördü.

200 can kaybı yaşandı

Kasırganın etkili olduğu North (Kuzey) Carolina, South (Güney) Carolina, Georgia, Florida ve Virginia’da şiddetli rüzgar ve su baskınları büyük zarara neden olurken, yetkililer can kaybı sayısının 200’e ulaştığını duyurdu. Başkan Biden, Florida ve North (Kuzey) Carolina eyaletlerinde "afet durumu" ilan etti ve federal yardım talimatında bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa