Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı'ndan işçi çıkarma iddialarına yanıt

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Belediyesinden işçi çıkarıldığına dair iddialara cevap verdi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 10:48
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 11:08
Gölbaşı Belediye Başkanı Odabaşı'ndan işçi çıkarma iddialarına yanıt
MP
Mevlüt Peker Editör

Odabaşı'ndan işçi çıkarma iddialarına yanıt

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, belediyeden işçi çıkarıldığı iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. "Hiç kimseye özel bir kastımız yok. Ancak siyaseten gelip keyif yapayım diyen birilerinin çocuklarını da burada beslemek zorunda değilim" diyen Başkan Odabaşı, işçilerin sözleşmeleri bittiğinde ayrıldığını ve çalışkan olanların geri çağrıldığını ifade etti.

Gölbaşı Belediyesi Ekim meclis toplantısı yapıldı

Gölbaşı Belediyesi Ekim Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu, Başkan Yakup Odabaşı'nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri ve başkanlık yazıları okunarak oylamaya sunuldu. Başkan Odabaşı, toplantının ardından, mobbing uygulandığı ve belediyeden işçi çıkarıldığı iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediye bütçesiyle ilgili değerlendirmeler

Belediyenin mali durumu hakkında da konuşan Başkan Odabaşı, "Gölbaşı Belediyesi’nin maaş ödeyemeyecek duruma gelmesini kabul edemiyorum. Ankara’nın en önemli ilçelerinden biri olan Gölbaşı, imkânları büyük bir belediye olmasına rağmen, borç yükü açısından en zor durumda olanlardan biri. 2014 yılında görevi devrettiğimizde, Sosyal Güvenlik Kurumuna ve maliyeye hiçbir borcumuz yoktu. O dönemde kasamızda paramız vardı ve yatırım yapabilen bir belediyeydik" dedi.

"Personel maaşları kredi ile ödeniyor"

Başkan Odabaşı, 2019’dan bu yana belediyenin gelirlerinin artmasına rağmen, Sosyal Güvenlik Kurumuna ve maliyeye olan borçların ödenmediğini, 2023 yılı Temmuz-Ağustos aylarından itibaren ise personel maaşlarının yüksek faizli kredilerle ödendiğini vurguladı.

Odabaşı: "Siyaset yapmış olsaydık, yeni insanlar alırdık"

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, belediye bütçesinin zor durumda olmasına rağmen personel alımına devam edildiğini belirtti. Başkan Odabaşı, seçimden bir gün önce dahi geçici işçi alımının yapıldığını ifade ederek, "Biz siyaset yapmış olsaydık, dışarıdan yeni insanlar alırdık. Ancak biz bu geçici işçilerin arasından 78 kişiyi geri çağırdık. çalışkan olanları ve İhtiyaç sahibi olanları değerlendirerek tekrar işbaşı yaptırdık" dedi.

"682 milyon lira 3 ayda harcandı"

Belediye bütçesinin yarısından fazlasının senenin ilk 3 ayında tüketildiğini vurgulayan Başkan Odabaşı, 2023 yılına ait bütçe rakamlarını detaylandırdı. "Bugüne kadar belediyemizin gideri 1 milyar 182 milyon Türk lirası, geliri ise 779 milyon Türk lirası. Aradaki açık 403 milyon Türk lirası" diyen Yakup Odabaşı, belediyenin gelirinin personel giderlerini bile karşılayamadığını belirtti. "İlk üç ayda 682 milyon TL harcanmış. Kalan 500 milyon TL ise geri kalan altı aylık süreçte kullanıldı" açıklamasını yaptı.

"Hatalı harcamalar yargıya taşınıyor"

Başkan Odabaşı, bütçedeki dengesizliklerin ve hatalı harcamaların yargıya taşındığını ifade ederek, Gölbaşı halkının hakkını koruma sorumluluğu olduğunu vurguladı. "Belediyenin nüfusu 157.000, ben vatandaşlarımızın hakkını korumak zorundayım. Yargıya taşıdığımız konular var ve bu süreç devam edecek. Gereksiz harcamalar olmasaydı, bu borçlanmalar yaşanmasaydı, bugün belki de başka yatırımlardan bahsedecektik" diye konuştu.

Başkan Odabaşı'dan mobbing iddialarına yanıt

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, belediyede işçilere yönelik mobbing yapıldığı iddialarına cevap verdi. Başkan Odabaşı, bazı işçilerin görev yerleri değiştiğinde şikayet ettiklerini belirterek, "Park ve bahçelerde çalışan bir işçiyi fen işlerine yönlendirdiğimizde mobbing uygulanıyor deniyor. Sebep ise rahatının bozulması. ‘Amcası arıyor, dayısı arıyor’ diyerek rahat bir işte kalmak istiyorlar. Ancak diğer işçiler sıcakta fedakârca çalışırken, bazıları masa başında oturup oyun oynamak istiyor. Vicdanım buna el vermez" ifadelerini kullandı.

"İşçi veya memur siyaset yapmasın"

Odabaşı, belediyede siyaset yapılmasına karşı olduğunu belirterek, görevdeki ilk gününde parti rozetini çıkardığını hatırlattı. "Ben göreve gelir gelmez parti rozetimi çıkardım. Beklentim de aynı: İşçi ve memur siyasete karışmasın. Eğer siyaset yapma niyeti varsa, bunun yeri belediye değil, siyasi partilerdir" şeklinde konuştu. Başkan, belediyede görev yapan herkesin işine odaklanması gerektiğini vurguladı.

"Siyaseten gelenleri beslemek zorunda değilim"

Başkan Odabaşı, belediyeye siyasi ilişkilerle gelen ve iş yapmayan kişilerle ilgili net bir tutum sergilediğini belirtti. "Kimseye özel bir garezimiz, kastımız yok. Ama siyasi torpille gelip burada rahat yaşamak isteyenleri ve onların çocuklarını beslemek zorunda değilim. Bu kadar basit" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa