Orta Doğu'da Nasrallah'ın defnedildiği iddiası

Geçtiğimiz hafta öldürülen Nasrallah'ın bugün defnedileceği öne sürülmüştü. Hizbullah Lideri ile ilgili ortaya atılan iddia bölgede kafa karıştırdı.

O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 11:04
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 12:15
Orta Doğu'da Nasrallah'ın defnedildiği iddiası
O
Onur Çetinkaya Haber Müdürü

Ortadoğu'daki gerilim son dönemde İsrail ve Lübnan arasında yoğun çatışmalara dönüştü. 

Özellikle 27 Eylül 2024'te İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah’ın merkezi olarak bilinen Dahiye bölgesine kapsamlı bir hava saldırısı düzenlemesiyle.  

İsrail'in kullandığı Amerikan destekli sığınak delici bombalar, doğrudan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın bulunduğu yeri hedef aldı ve Nasrallah'ın öldürüldü.

İsrail ordusu, Nasrallah’ın ölümünü resmi olarak duyurdu ve bu gelişmenin ardından "Hasan Nasrallah bir daha dünyayı terörize edemeyecek" şeklinde bir açıklama yaptı. 

Nasrallah, 32 yıldır Hizbullah’ın genel sekreterliğini yürütüyordu ve 64 yaşında hayatını kaybettiği açıklandı. Nasrallah’ın öldürülmesi, bölgede uzun zamandır devam eden İsrail-Hizbullah çatışmalarında önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

İsrail'in hava saldırı sonrası hayatını kaybeden Hizbullah Lideri Nasrallah için bugün cenaze töreni düzenleneceği söylenmişti. Ancak Hizbullah Lideri ile ilgili ortaya atılan iddia bölgede kafa karıştırdı.

Nasrallah geçen hafta defnedildi

Arabistan Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Ali el Hüseyini, Nasrallah’ın geçen pazar günü Raduf Mezarlığı'nda defnedildiğini belirtti.

Hüseyini, Nasrallah’ın defninin geçici olduğunu ve savaş sona erdiğinde daha büyük bir cenaze töreninin düzenleneceğini açıkladı. Ayrıca, Nasrallah’ın ölümüyle ilgili olarak Hüseyini’nin, Nasrallah’a "vasiyetini hazırla, İran seni sattı" şeklinde bir mesaj ilettiği de kaydedildi.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa