Başkent trafiğinin düğüm noktası için "tüp tünel" projesi

ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi), Keçiören’in şehir merkeziyle bağlantısını sağlayan Fatih Köprüsü'ndeki tıkanıklık için tüp tünel yapacak.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
04 Ekim 2024 11:09
GÜNCELLEME
04 Ekim 2024 11:34
Başkent trafiğinin düğüm noktası için ''tüp tünel'' projesi
AA
Kaynak AA

Keçiören’de trafik yoğunluğunu azaltacak tüp tünel projesi başlıyor

ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi), Keçiören ilçesindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla önemli bir adım attı. Keçiören’in kent merkeziyle bağlantısını sağlayan Fatih Köprüsü’ndeki trafik sorununu çözmek için çift şeritli bir tüp tünel yapılması planlanıyor.

Trafik sorununa çözüm için proje ihalesi düzenlenecek

ABB kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan proje, Keçiören ile kent merkezi arasında önemli bağlantı noktası olan Fatih Köprüsü’ndeki trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor. Aynı zamanda, bu proje ile trafikte geçen süreyi kısaltmak ve yakıt giderlerini düşürmek amaçlanıyor. Projenin ihaleye çıkarılacağı ve "Keçiören Fatih Köprüsü Alternatif Karayolu Tüneli Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmet Alım İşi" adı altında düzenleneceği belirtiliyor.

Alternatif güzergah ile trafik rahatlayacak

Yeni tünel, Keçiören ilçesiyle Altındağ ilçesi sınırlarında bulunan Kazımkarabekir Caddesi ile Atatürk Caddesi’ni birbirine bağlayacak. Bu kapsamda, Fatih Caddesi’ne paralel olarak 2 şeritli çift tüp tünel yapılması planlanıyor. Kazımkarabekir Caddesi’ne doğru giden hattın uzunluğu yaklaşık 2.900 metre, Atatürk Caddesi’ne giden hattın ise 3.000 metre olacak. İhale şartnamesinde, projeye dair minimum 2 dakikalık bir animasyon hazırlanması da isteniyor.

240 günde tamamlanması öngörülüyor

Sözleşmenin imzalanmasından 5 gün sonra başlanacak olan işin, 240 gün içinde tamamlanması hedefleniyor. İhale teklifleri, 16 Ekim 2024 Salı günü saat 14.30’a kadar alınacak ve ihale sonuçları ABB’nin internet sitesinden yayımlanacak.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa